NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalul Municipal Pașcani devine unitate medicală suport! Se anunță demisii în caz de decizii, ce-i pun în pericol activitatea!

Ieri a avut loc o videoconferință a ministrului Sănătății cu managerii  spitalelor din România. A fost adusă în discuție situația unor instituții medicale care ar trebuie să devină unități suport. Este și cazul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.

Unitatea medicală ar urma să preia pacienți de la alte spitale pentru continuarea tratamentului. Dar circulă și informația potrivit căreia unitatea medicală ar deveni spital suport pentru tratarea pacienților cu COVID-19 din alte zone, mai exact Suceava.„Nu știu, nu stă în puterea și atributul nostru să decidem. Orice decizie vine de la nivel central. Nu avem nimic ofical„, a susținut Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pașcani.

Decizii clare nu au fost încă anunțate, dar se pare că ieri seară unitatea medicală a fost vizitată de un oficial al Ministerului Sănătății. Unitatea medicală nu are echipamente, nici logistica să preia pacienți cu COVID-19, nici un circuit integrat de preluare a bolnavilor.

Reprezentanții DSP Iași susțin că nu este luată o decizie în acest sens.„Sunt doar discuții. Atunci când vom afla amănunte, oferim informații oficiale”, ne-a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP Iași.     

Din informații oficiale, la nivelul Spitalului Municipal este instaurată panica. Dacă unitatea medicală va fi nevoită să trateze aceste cazuri, deși nu are capacitate, conducerea și o parte din angajați sunt dispuși să demisioneze.

Conducerea unității medicale nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere în acest sens.

Advertisements
Loading...

Related posts

O fetiță de 6 luni a ajuns la spital în stare gravă din pricina unei oale cu ciorbă

Răzvan Grecu

Donați păr pentru perucile copiilor bolnavi de cancer!

Redacția

Spitalul Municipal de Urgență Pașcani a primit donații din partea unei echipe de medici din Germania

Teona Gherasim
Încarcă...