RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

13.600 lei primiți de un medic de familie din Pașcani , în luna decembrie, de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate

Mai multi medici de familie s-au putut considera norocosi in ultima luna a anului trecut. S-au bucurat de o lista consistenta de pacienti inscrisi si astfel si-au asigurat decontari uriase de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Iasi (CJAS).

Conform listei cu decontari pe luna decembrie pentru furnizorii de asistenta medicala primara, multi medici de familie au primit in vistierie sume deloc de neglijat. Chiar daca nu se confrunta cu situatii de urgenta ca medicii din spitale, nu fac garzi si stiu sigur ca in afara programului de lucru nu sunt deranjati, au fost rasplatiti cu sume mari. In fruntea clasamentului se plaseaza CMI Maria Pintilie din Raducaneni, care a primit 14.000 lei. De aceeasi suma s-a bucurat si CMI Ionela Dimov din Golaesti.

CMI Virginia Movileanu din Pascani a primit pentru luna decembrie 13.600 lei. Decontari de 13.000 lei au fost facute si in cazul CMI Valentina Nistor Valentina Mihaela din Erbiceni, dar si la CMI Anca Costin din Draguseni. Medicii de familie primesc 70 la suta in functie de numarul asiguratilor de pe liste si 30 la suta pentru serviciile medicale efectuate. Cu toate acestea, doctorii de familie spun ca aceste sume nu reprezinta banii care ajung la ei in buzunare, fiind nevoiti sa-si achite cheltuielile administrative, utilitatile, dar si salariul pentru asistenta medicala, contabila si eventual, femeie de serviciu. In aceasta perioada se duc si discutii cu privire la pachetul de baza de servicii medicale, unde medicii de familie sunt principalii pioni. Ministrul Sanatatii le-a transmis acestora ca, prin implementarea pachetului de servicii medicale de baza, se doreste ca medicul de familie sa devina principala veriga în relatia pacientului cu sistemul sanitar si totodata sa contribuie semnificativ la reconsiderarea rolului preventiei.

  

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Peste 2.500 de pensionari din judet, cu pensiile majorate

Redacția

O tânără din Pașcani, abandonată de părinți în orfelinat, luptă pentru un trai mai bun. Nu are casă și doarme pe la foștii colegi și profesori

Teona Gherasim

A condus atât de beat încât s-a oprit într-un copac

Răzvan Grecu
Încarcă...