RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ajutor pentru fetița jandarmeriței omorâte pe trecerea de pietoni

Consilierii locali suceveni au votat în unanimitate, miercuri, într-o şedinţă de îndată, pentru acordarea unui sprijin financiar fetiţei grav rănite în accidentul din faţa Palatului de Justiţie, din noiembrie 2018, în care mama acesteia, o jandarmeriţă de 40 de ani, a decedat.

 

  

Proiectul de hotărâre, iniţiat de primarul Ion Lungu în urma unei solicitări a tatălui Larisei, fetiţa în vârstă de doi ani, grav accidentată, prevede un ajutor de 25.000 de lei, care să acopere o parte din tratamentele şi îngrijirile medicale necesare.

Primarul a precizat că banii ar urma să fie transferaţi până la sfârşitul acestei săptămâni în contul deschis pentru ajutorarea Larisei.

În accidentul rutier din 14 noiembrie 2018, produs pe o trecere de pietoni din faţa Palatului de Justiţie, o jandarmeriţă în vârstă de 40 de ani a decedat, iar fetiţa acesteia care se afla în cărucior a suferit leziuni grave.

Potrivit Parchetului Judecătoriei Suceava, şoferul maşinii care a produs accidentul, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Mitocu Dragomirnei, circula cu o viteză total neadaptată, reuşind să oprească autoturismul la o distanţă de peste 70 de metri faţă de trecerea pentru pietoni, iar cele două victime au fost proiectate în zona trotuarului din partea dreaptă, la distanţe de 20 până la 40 de metri faţă de trecerea de pietoni unde au fost surprinse.

Femeia a decedat la scurt timp la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava ca urmare a multiplelor leziuni suferite. Fetiţa, fiind în stare gravă, a fost transferată, ulterior, de la Suceava la Bucureşti pentru investigaţii şi tratament de specialitate, iar pe 20 decembrie 2018 a fost externată cu evoluţie lent favorabilă şi cu minime ameliorări neurologice. 

sursa www.iasitvlife.ro

Related posts

Studiu. Persoanele care se opun folosirii măștilor au tulburări de personalitate antisocială, lipsite de empatie

Redacția

Tango argentinian la Paşcani! Cursuri pentru începători

Ema Roman

La noapte vine Moș Nicolae. Ce își doresc copiii pășcăneni să găsească în ghetuțe?

Irina Gherasim
Încarcă...