NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

1.262 de candidaţi din Iași încep azi probele scrise la „bac”-ul de toamnă

Inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar, Camelia Gavrilă pare optimistă: „Se pot obţine rezultate onorabile“. Inspectoratul Şcolar Judeţean a finalizat pregătirile pentru organizarea celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului.  

Sâmbătă, de la ora 7.00, la sediul ISJ Iaşi a avut loc o şedinţă publică pentru a trage la sorţi cadrele didactice ce fac parte din comisiile care se s-au organizat în centre de examen şi în centrul zonal de evaluare pentru examenul de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2016.

Există 1.262 de candidaţi care susţin probele scrise în patru centre de examen, la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir“ din Iaşi, Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii din Iaşi, Liceul Tehnologic „Pentru Poni“ din Iaşi şi Liceul Teoretic „Ion Neculce“ din Târgu Frumos. Probele au început astăzi cu examenul scris la limba şi literatura română şi continuă cu proba obligatorie a profilului pe data de 24 august, în timp ce proba la alegere se va da vineri, 26 august.

  

„Din motive medicale, doi candidaţi din judeţul Iaşi vor beneficia de prelungirea cu o oră a timpului de redactare a lucrării“, au precizat reprezentanţii ISJ Iaşi. Lucrările candidaţilor vor fi corectate în alt judeţ, rezultatele finale vor fi cunoscute luni, 29 august, în timp ce rezultatele finale vor fi publicate pe 1 septembrie. „Considerăm că cei care au continuat pregătirea în mod riguros sau care au trecut doar una sau două probe în etapele anterioare pot aborda cu încredere în sine acest examen. Din experienţa anilor anteriori, mulţi candidaţi reuşesc să depăşească dificultăţile şi emoţiile inerente, chiar dacă rezultatele nu sunt la fel de spectaculoase, cu note mari şi procentaje ridicate de promovare. Se pot obţine rezultate onorabile“, a declarat prof.dr. Camelia Gavrilă, inspector şcolar general. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Săptămâna de luptă împotriva traficului de persoane la CF Unirea

Redacția

Programul guvernamental „Toalete pentru şcoli” a fost prelungit

Redacția

Masa caldă pentru elevi, o promisiune irealizabilă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site