RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

​Ucraina: 40% din forţele ruse în poziţie de atac (responsabil al Pentagonului)

Peste 40% din forţele ruse relocate la frontierele Ucrainei sunt în prezent în poziţie de atac, a declarat vineri un responsabil al Pentagonului, menţionând că faza de destabilizare a ţării dusă de Rusia “a început”, notează AFP, citat de Agerpres. Statele Unite, care estimează la peste 150.000 numărul soldaţilor ruşi desfăşuraţi la nord, la est şi la sud de Ucraina, au observat cu începere de miercuri mişcări de trupe ruse către frontieră, a declarat sub protecţia anonimatului acest responsabil din cadrul Departamentului american al Apărării.

Mișcări de trupe rusești în apropiere de UcrainaFoto: TASS / Profimedia Images

“Între 40% şi 50% sunt în poziţie de atac. S-au desfăşurat în punctele de adunare tactică în ultimele 48 de ore”, le-a spus el unor jurnalişti.

  

Punctele de adunare tactică sunt zone apropiate de linia frontului unde o unitate militară se poziţionează înainte de a lansa o ofensivă.

Responsabilul a precizat că Moscova dispunea vineri de 125 de batalioane de infanterie în apropierea frontierelor cu Ucraina, faţă de 60 în timp normale şi 80 la începutul lunii februarie.

Confruntările tot mai numeroase dintre separatiştii pro-ruşi şi forţele ucrainene, declaraţiile incendiare ale liderilor pro-ruşi şi Kremlinului cu privire la situaţia din regiunile rusofone Donbas şi Lugansk corespund “campaniei de destabilizare a Ucrainei (care) este în desfăşurare”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Preliminarii Cupa Mondială. Croația vs Rusia: vicecampioana lumii tremură ca varga

Redacția

USR anunță că Elena Lasconi s-a retras de pe lista de candidați la europarlamentare. Dan Barna ar urma să deschidă lista

Redacția

Taiwanul afirmă că a reperat două nave de război rusești în largul coastei sale estice

Redacția
Încarcă...