RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Moaștele Sf. Varlaam de la Mănăstirea Secu au fost aduse la biserica „Sf.Voievozi” din Pașcani

Credincioșii pășcăneni se pot ruga timp de trei zile la moaștele Sfântului Varlaam de la Mănăstirea Secu, care au fost aduse astăzi la biserica “Sfinții Voievozi”.  

 Slujba de întâmpinare la poarta bisericii din Pașcani a fost ținută de protopopul Pavel Postolachi împreuna cu preoții care slujesc la acest lăcaș de cult.

Câțiva zeci de enoriași au participat la acest eveniment religios și s-au rugat cu lumânări în mână. Moaștele vor vi duse înapoi la Mănăstirea Secu, duminică, 9 noiembrie.

  

În luna februarie 2007, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la propunerea Sinodului Mitropolitan Iași, a aprobat canonizarea Mitropolitului Varlaam Moțoc. Proclamarea oficială a canonizarii a avut loc la data de 30 August 2007 la Mănăstirea Secu, locul unde se află și mormântul marelui ierarh.
În luna iunie 2007, osemintele Sfântului Ierarh Varlaam au fost deshumate din mormântul aflat în peretele de sud al bisericii mănăstirii. Este considerat părintele limbii române literare.

 Menționăm faptul că duminică, 9 noiembrie, Înalt Prea Sfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și  Bucovinei va oficia Sfânta Liturghie, când va fi făcută și pomenirea ctitorilor Vistiernicul Iordachi Contacuzino alături de soția sa Alexandra.

 Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Crește numărul infecțiilor cu coronavirus. România se apropie de 100.000 de cazuri de COVID-19

Redacția

IJC Iași o contrazice pe consiliera Nedelcu pe tema acelor lucrări începute anul trecut în bazinul Lacului Peștișorul (DOC)

Marius Parteni

O nouă zi cu peste 1.300 de cazuri noi de COVID-19. Crește din nou numărul pacienților aflați în stare gravă

Redacția
Încarcă...