RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Atentie la centralele termice! Improvizatiile duc la accidente grave

Odata cu inceperea sezonului rece, cazurile accidentelor provocate de mijloacele alternative de incalzire s-au inmultit. Sute de ieseni au devenit victimele accidentelor cauzate de defectiunile sau improvizatiile centralelor.

Incendiile survenite in urma instalatiilor defecte, improvizate sau nesupravegheate, dar si din utilizarea cosurilor de fum infundate sau necuratate au provocat peste 100 de incendii de la inceputul acestui an. Cel mai des intalnite accidente de acest tip se intalnesc la instalatiile alimentate cu gaze naturale. Orice interventie in cazul instalatiilor de gaz trebuie facuta de un personal autorizat. “Fiecare dintre noi trebuie sa îsi însuseasca si sa respecte în mod riguros instructiunile de utilizare a gazelor naturale si, totodata, trebuie sa fim atenti la manevrele pe care le facem atunci când vrem sa aprindem un aragaz sau o soba alimentata cu gaz”, explica Virgil Metea, director General al E.ON Gaz Distributie. Aproape 50 de incendii au fost cauzate de cosurile de fum infundate, 30 de incendii au fost cauzate de scantei provocate de astfel de mijloace, iar aproape 20 dintre accidente au avut drept cauza  improvizatiile sau nesupravegherea sistemelor de încalzire defecte. Scaparile de gaze naturale au generat in ultimii 5 ani 870 de situatii de urgenta soldate cu 262 de persoane ranite si 40 de decese. “De multe ori, exploziile sunt urmate de incendii, ceea ce face ca operatiunile de salvare a victimelor si bunurilor materiale sa devina foarte dificile. De aceea, e mult mai usor sa prevenim situatiile dramatice ce pot duce la pierderi irecuperabile”, spune Marcel Sorin Lucaciu, inspector general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. E.ON Gaz, impreuna cu IGSU, trag un semnal de alarma cetatenilor asupra modului de utilizare a aparatelor alimentate cu astfel de combustibil si anunta faptul ca, daca astfel de mijloace alternative de incalzire sunt verificate si utilizate corespunzator, pericolul de accidente scade semnificativ.

SURSA WWW.BZI.RO

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

LANȚ UMAN PENTRU AUTOSTRADĂ, ÎN CENTRUL IAȘULUI

Ema Roman

Recomandări pentru prevenirea incendiilor cauzate de coşurile de fum şi mijloacele de încălzire

Redacția

Zece elevi din Todirești au făcut analize la Spitalul Municipal Pașcani, pentru că îngrijitorul din școală are TBC. Un singur elev a fost trimis la Iași pentru investigații suplimentare

Oana Cordoneanu
Încarcă...