NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Falsificatorii de sfinţi: Calendare ortodoxe „piratate” cu sărbători nelegale

Calendarele religioase cumpărate din pieţe, magazine sau cele din reviste sunt incomplete şi nu conţin sărbători importante, precum cea a Paştelui. Avertismentul a fost lansat de însăşi Patriarhia Română, care a dat şi exemplul unei publicaţii care se vinde la această oră pe piaţă, „Femeia de azi”, şi care conţine un calendar fals, după cum susţin reprezentanţii bisericii.

 

Concret, în el sunt incluse unele sărbători care nu sunt legale. În consecinţă, Patriarhia subliniază că doar magazinele bisericilor şi mănăstirile vând calendare religioase oficiale. Pirateria calendarelor afectează veniturile bisericii, iar Patriarhia Română a cerut instituţiilor autorizate să facă un control şi să-i sancţioneze pe cei vinovaţi.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica, a declarat pe marginea acestui subiect, la România TV: „Am constatat mai multe greşeli care pot produce confuzie, nu a fost foarte greu să le identificăm. Toată lumea ştie că între Crăciun şi Bobotează, miercuri şi vineri, e dezlegare totală. Domnii de la respectiva publicaţie dau dezlegare numai la peşte. Sunt sfinţii români care nu există… Patriarhia Română şi-a atenţionat credincioşii să evite să cumpere aceste calendare.

De asemenea, am alertat Garda Financiară şi Protecţia Consumatorului, pentru că este mult diferit faţă de ce reprezintă calendarul adevărat, creştin-ordodox”.

SURSA ROMANIA TV

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Copiii care comit infracţiuni grave ajung în penitenciare pentru adulţi

Redacția

ISU: Creştere alarmantă a incendiilor de vegetaţie uscată în Judeţul Iaşi

Redacția

Prognoza meteo pe două săptămâni. Când încep PLOILE

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site