RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Tot mai multe drumuri din judet sunt blocate de zapada

Zapada creeaza din ce in ce mai multe probleme in judetul Iasi. Drumarii ieseni au fost nevoiti sa intervina in ultimele 24 de ore pe mai multe artere din judet, pentru a debloca situatia.

Cele mai mari probleme au fost inregistrate in zona comunei Roscani, dar si pe sectorul de drum 282 Iasi – Botosani, unde s-a lucrat ore intregi pentru deblocarea arterei. Drumarii au venit si cu o freza in comuna Gropnita, la fel ca si in zona Blagesti – Vanatori. A mai fost adus in plus si un autogreder in zona Romanesti, pentru ca circulatia rutiera sa se poata desfasura in conditii normale. “Mergem sa vorbim cu constructorii si sa vedem cum se prezinta utilajele la toate bazele din judet. Speram sa nu avem probleme. Se lucreaza in conditii de iarna, sunt situatii dificile, dar le vom face fata”, a spus Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi. Peste toate acestea, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o noua avertizare meteorologica de ninsoare abundenta si vant puternic. Pana astazi la orele pranzului, in majoritatea regiunilor tarii, printre care si in Iasi, va ninge din abundenta. “In intervalul mentionat, va ninge in majoritatea regiunilor. Ninsorile vor fi mai consistente in primele ore ale intervalului in Banat si Oltenia, apoi in Muntenia si Moldova. In Dobrogea, precipitatiile vor fi mixte, favorizand producerea de polei.
Cantitatile de precipitatii vor depasi local 15 – 20 litri pe metru patrat si izolat in sud-est 25 – 30 litri pe metru patrat. Vantul va avea intensificari mai ales spre seara si noaptea, depasind temporar la rafala 50 – 60 kilometri pe ora, viscolind zapada”, se arata in avertizarea meteorologica.

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Primarul Dumitru Pantazi refuză să mai țină audiențele cu cetățenii! Viceprimarul a preluat această sarcină!

Iulia Huțanu

Pășune pusă la dispoziția unor crescători de animale din Blăgești

Marius Parteni

Posturi de şefi, libere, la Protecţia Mediului, Spitalul Militar sau DSP

Redacția
Încarcă...