RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cod galben de ninsori si viscol, marti si miercuri

Jumatatea de sud a tarii si Moldova se afla de marti, ora 12.00, pana miercuri, la aceeasi ora, sub cod galben de ninsori abundente, intensificari ale vantului si viscol, potrivit unei atentionari emise luni de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

 

Meterorologii avertizeaza ca, in intervalul mentionat, va ninge in majoritatea regiunilor vizate de atentionare.

  

Potrivit ANM, ninsorile vor fi mai consistente in primele ore ale intervalului in Banat si Oltenia, apoi in Muntenia si Moldova. in Dobrogea, precipitatiile vor fi mixte, favorizand producerea de polei.

Cantitatile de precipitatii vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat si, izolat, in sud-est, 25-30 de litri pe metru patrat.

Vantul va avea intensificari mai ales spre seara si noaptea, depasind temporar, la rafala, 50-60 de kilometri pe ora, viscolind zapada, se mai precizeaza in atentionare.

Potrivit directorului ANM, Ion Sandu , cantitati mari de zapada sunt asteptate pana miercuri la ora 20.00.

La jumatatea saptamanii, in Bucuresti vor fi inregistrate, pe timpul noptii, temperaturi de pana la minus 20 grade Celsius.

MARTI

Vremea va fi rece pentru aceasta data. innorarile se vor accentua treptat in toata tara si va ninge in orele diminetii in sud-vestul tarii, iar dupa-amiaza si noaptea ninsorile vor cuprinde treptat si celelalte regiuni. in Dobrogea vor fi mai ales ploi si lapovite, favorizand producerea de polei. in Oltenia si Muntenia, iar noaptea si in Moldova si Dobrogea, vantul se va intensifica temporar, viscolind zapada. in sud si sud-est se vor acumula local 15…20 l/mp si izolat 25….30 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -11 grade in Transilvania si 5 grade pe litoral, iar cele minime se vor situa intre -12 si -2 grade, usor mai ridicate in Dobrogea, spre 2…3 grade.

MIERCURI

Vremea va fi rece, local geroasa noaptea. Cerul va fi temporar noros si, mai ales in cursul zilei va ninge in vestul, centrul si nordul tarii si izolat in rest, iar pe litoral precipitatiile, slabe cantitativ, vor mai fi si sub forma de lapovita sau ploaie, favorizand producerea de polei. Vantul va sufla moderat, cu intensificari, indeosebi ziua, in sudul si estul tarii, precum si la munte. Temperaturile maxime se vor situa, in general, intre -9 si 1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse intre -14 si -4 grade, usor mai scazute in depresiuni. Spre sfarsitul intervalului in zonele joase vor fi conditii de ceata ascociata cu depunere de chiciura.

sursa telem.ro

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Trei consilieri PSD au lipsit de la ședința în care se discuta despre proiectul privind modernizarea Școlii ”Iordache Cantacuzino”

Marius Parteni

Peste 1.100 de focare de pestă porcină în 316 localități din 25 de județe

Redacția

Data limită până la care românii îşi pot face viza de flotant pentru a vota la alegerile din iunie

Redacția
Încarcă...