RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ziua Românilor de Pretutindeni, organizată duminică. Ce evenimente au loc

Gheorghe Cârciu, șeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, a anunțat lansarea unor evenimente destinate zilei Românilor de Pretutindeni, sărbătorită în fiecare an în ultima duminică din luna mai.

FOTO: Shutterstock

FOTO: Shutterstock

„În fața a sute de români , mi-am exprimat speranța că aceste zile binecuvântate prin care celebrăm Ziua Românilor de Pretutindeni vor fi sărbătorite cu bucuria și cu inima plină de sentimentul identității românești. În această perioadă, simțim că suntem mai aproape, că suntem, în mod simbolic, cu toții din nou acasă. Așa a fost prima zi a Festivalului: bucurie, sentimentul de , vorbe frumoase și suflete calde românești de pretutindeni”, a transmis șeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, într-o postare pe Facebook.

  

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a anunțat, într-un comunicat de presă, că cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni a fost organizată cea de-a VI-a ediție a Festivalului „Aici-Acolo”.

În prima zi a festivalului, pe 25 mai, la Muzeul Național de Artă al României a avut loc deschiderea oficială a seriei de evenimente dedicate ”Zilei Românilor de Pretutindeni – Festivalului Aici – Acolo” și un concert de muzică barocă al „Ansamblului Sempre”.

Ziua de vineri,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Comisia Europeană monitorizează îndeaproape situaţia minorității românești din Serbia / Comisarul european pentru Vecinătate și Extindere răspunde unei solicitări transmise de europarlamentarul Eugen Tomac

Redacția

Emma Răducanu vs Leylah Fernandez în finala US Open – Generația tânără a pus stăpânire pe turneul de la New York

Redacția

Viena cere României să își asume răspunderea privind migranții ilegali din Austria pentru acceptarea în „Air Schengen”

Redacția
Încarcă...