NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Ziua Recoltei la Butea

Comuna Butea îmbracă straie de sărbătoare în prima duminică din luna octombrie. Ziua Recoltei va avea loc pe 2 octombrie anul curent, la Baza Sportivă Butea, începând cu ora 15:00.

„În toamna aceasta revenim la tradiția ultimilor ani, de a sărbători Ziua Recoltei în prima duminică a lunii octombrie.

Așadar duminică, 2 octombrie, începând cu orele 15:00, ne vom reîntâlni cu toții la Baza Sportivă Butea, unde vă asteptăm cu un variat program artistic și de divertisment.

Unul din momentele care a avut continuitate chiar și în perioada pandemiei este premierea familiilor care aniversează 50 și 60 de ani de la căsătorie. Dacă în afară de cuplurile care au oficiat căsătoria la Primăria Butea în anii 1962 și 1972 sunt și cupluri căsătorite în alte localități din țară, stabilite ulterior în Butea sau Miclăușeni, rugăm aceste familii să anunțe participarea la eveniment la Primăria Butea (cu actele de identitate și certificatul de căsătorie), până vineri, 30 septembrie.

Advertisements
  

Nelipsită va fi și căruța cu produse agricole de sezon, care vor fi donate Căminului de bătrâni și bolnavi aparținând Congregației ”Surorile Misionare ale Pătimirii lui Isus”. Pentru realizarea căruței tradiționale de Ziua Recoltei, facem din nou apel la oamenii harnici și darnici din comună, să doneze produse specifice toamnei și să ajute la împodobirea ei. Produsele vor fi colectate la Parohia din Butea până cel târziu sâmbătă, 1 octombrie, ora 10:00.

Sărbătoarea de duminică va cuprinde si un concurs sportiv de sezon, la care oricine se va putea înscrie și câștiga premii atractive. Probele sunt simple, de alergare, echilibru și îndemânare și vor testa atenția și abilitățile concurenților. Înscrierile se fac duminica, înaintea concursului, intre orele 14 – 15.

Advertisements

Programul va continua cu muzică și voie bună, susținute de artiști profesioniști, dar și de către soliștii din Butea, care fac cinste comunității cu talentul lor.

Primăria și Consiliul Local Butea vor oferi celor prezenți și tradiționala masa de Ziua Recoltei, pentru a mulțumi împreună cu comunitatea, pentru roadele cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat”, conform postării de pe pagina de Facebook a Primăriei Butea.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Rezervația Forestieră ”Pădurea Tătăruși” , la Târgul Național de Turism de la Romexpo

Răzvan Grecu

Hramul bisericii ,,Schimbarea la Față” din satul Izvoarele-Răchiteni

Redacția

SVSU Lespezi, campionii etapei regionale a concursului pentru serviciile voluntare

Marius Parteni
Încarcă...