NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ziua Națională a României la Pașcani: Depuneri de coroane și atât

Autoritățile locale, politicieni și reprezentanții instituțiilor publice au participat astăzi la depunerile de coroane la cele opt monumente istorice. Încă de la primele ore ale dimineții, traseul aferent festivității a fost întocmai urmat de organizatori.   

 

Câteva zeci de astfel de simboluri reprezentând coroane de flori cu inscripția steagului românesc dovedesc respectul și totodată mulțumirea pentru cei pierduți în războaiele pentru apărarea țării.

  

La 08.30 „cortegiul” a ajuns la monumentul istoric de la Biserica Lunca, ulterior la fiecare jumătate de oră celelalte șapte monumente din Blăgești, Sodomeni, Gâștești, troița din Fântânele, strada Ștefan cel Mare, de la Biserica Înălțarea Domnului și Biserica Sfinții Voievozi, unde a avut loc și serviciul religios.  

Veteranii de război și-au dat întâlnire aici. Ei au depănat amintiri și au povestit momentele dificile din cea mai grea perioadă a vieții lor.

Menționăm faptul că reprezentanții autorităților locale au evitat să transmită vreun mesaj de Ziua Națională pe acolo pe unde au trecut, cel mai probabil din cauza frigului. 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Contract de 80.000 lei privind întreținerea iluminatului public din Pașcani încheiat în șapte zile

Marius Parteni

Moldovenii vor să blocheze drumul E85 timp de 15 minute, pe 10 August

Redacția

Primarul și-a asumat greșeala legată de mesajul politic, transmis din birou. Pantazi nu a făcut acest lucru, după vizita lui Ciolacu!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site