RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ziua Națională a României la Pașcani: Depuneri de coroane și atât

Autoritățile locale, politicieni și reprezentanții instituțiilor publice au participat astăzi la depunerile de coroane la cele opt monumente istorice. Încă de la primele ore ale dimineții, traseul aferent festivității a fost întocmai urmat de organizatori.   

 

Câteva zeci de astfel de simboluri reprezentând coroane de flori cu inscripția steagului românesc dovedesc respectul și totodată mulțumirea pentru cei pierduți în războaiele pentru apărarea țării.

  

La 08.30 “cortegiul” a ajuns la monumentul istoric de la Biserica Lunca, ulterior la fiecare jumătate de oră celelalte șapte monumente din Blăgești, Sodomeni, Gâștești, troița din Fântânele, strada Ștefan cel Mare, de la Biserica Înălțarea Domnului și Biserica Sfinții Voievozi, unde a avut loc și serviciul religios.  

Veteranii de război și-au dat întâlnire aici. Ei au depănat amintiri și au povestit momentele dificile din cea mai grea perioadă a vieții lor.

Menționăm faptul că reprezentanții autorităților locale au evitat să transmită vreun mesaj de Ziua Națională pe acolo pe unde au trecut, cel mai probabil din cauza frigului. 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Pantazi-Zanet-Nedelcu au instaurat cenzura în Primărie. Ziariștii nu primesc răspunsuri la întrebările care dor!

Marius Parteni

INS: Autorecenzarea online a fost un succes

Redacția

Mașină blocată într-un canal, după ce capacul a cedat. Proprietarul a cerut ajutorul Primăriei

Marius Parteni
Încarcă...