NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Zelenski: „Nu cred că Rusia va folosi arme nucleare”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu crede Vladimir Putin va ajunge să folosească arme nucleare în războiul cu Ucraina: „Mâine, Putin poate spune: “în afară de Ucraina, vrem și o parte din Polonia”, altfel vom folosi arme nucleare. Nu putem face astfel de compromisuri”.

Volodimir ZelenskiFoto: Handout / AFP / Profimedia

Zelenski a acordat un interviu postului german de televiziune Bild, publicat la câteva ore după ce președintele rus a anunțat o mobilizare parțială și a avertizat că Moscova va răspunde la ceea ce el a numit „șantajul nuclear” al Occidentului, scrie Reuters.

  

Este prima astfel de mobilizare a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial, reprezentând cea mai mare escaladare a războiului din Ucraina de la invazia din 24 februarie.

Advertisements
Advertisements
  • “Nu cred că el (Putin) va folosi aceste arme. Nu cred că lumea îi va permite să folosească aceste arme.
  • Mâine Putin poate spune: “în afară de Ucraina, vrem și o parte din Polonia, altfel vom folosi arme nucleare”. Nu putem face astfel de compromisuri”, a spus Zelenski.

Ucraina și-a recucerit de la trupele ruse mai multe zone din teritoriul său după o contraofensivă fulger din ultimele săptămâni,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Amenzi de peste 60.000 lei la o petrecere cu cinci invitaţi

Redacția

Guvernul pune din nou pe agendă Ordonanţa privind fluxurile financiare din PNRR, după ce vineri Dan Vîlceanu anunţase că a fost adoptată

Redacția

Ciprian Ciucu atenţionează cu privire la pericolul de fraudă de la alegerile pentru organizaţia liberală din Capitală

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site