RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Icoana Maicii Domnului „Umilenie” va ajunge la mănăstirea Sfântul Mina din Roşiori

Icoana Maicii Domnului „Umilenie” va ajunge duminică, 26 august, ora13.00 la Mănăstirea „Sfântul Mina” din satul Roşiori, comuna Forăşti,unde credincioșii se pot închina până pe 3 septembrie. Aici va avea loc slujbă arhierească în cinstea icoanei Maicii Domnului „Umilenie”. La aceasta va participa un sobor numeros de arhierei şi preoţi. Icoana revine după un pelerinaj prin Bulgaria.

 Icoana Maicii Domnului “Umilenie” (chipul nefăcut de mână) a apărut printr-o minune într-o familie de creştini din localitatea Locoti, din Rusia. Natalia Nicolaevna Muraschina cumpărase, în anul 1999, două calendare ortodoxe pe coperta cărora era Icoana Maicii Domnului “Umilenie”, calendare expirate, care stateau prăfuite printre alte produse, pe raftul unui magazin.

Le-a dus acasă şi a decupat doar imaginile cu Maica Domnului, pe care le-a pus, mai apoi, pe perete, ca icoane. Pe 2 noiembrie, în anul 1999, dintr-una dintre icoane a început să curgă mir.Natalia Nicolaevna a început sa povestească cele întâmplate mai multor persoane, precizându-le că din icoană curge mir frumos mirositor. Unii au fost sceptici, dar ea nu s-a lasat intimidată şi a crezut că este o minune. S-a dus la un meşter pentru a îmbracă icoana în metal preţios si pentru a face un chivot pentru “Umilenie”.

  

Când a scos icoana de pe perete, să o ducă la mester, Natalia Nicolaevna Muraschina a observat că pe spatele icoanei a apărut “chipul necreat de mâna omului al Maicii Domnului” (Umilenie). Oamenii din localitatea Locoti au început să afle despre minune şi să meargă în pelerinaj.Icoana Maicii Domnului Umilenie este una dintre multele icoane făcătoare de minuni ale Rusiei. În momentul de faţă, acest sfânt chip este făcător de multe semne şi minuni, prin darul Maicii Domnului, arătate mai ales prin curgerea mirului, care se poate vedea asemenea unor picături ce se preling din partea de sus a icoanei, pe sub acoperământul de sticlă cu care este protejată icoana. În partea de jos, la interior, bumbacul, special aşezat, este îmbibat de curgerea mirului.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Pacient de 58 de ani cu gripă, Covid şi virus respirator sincițial, internat la Spitalul „Sf. Parascheva” din Iași

Redacția

Informații privind starea drumurilor din județ. Telefoanele la care puteți suna

Redacția

Curiozități despre echinocțiul de toamnă, care va avea loc pe 22 septembrie. Ce este și cum ne influențează

Redacția
Încarcă...