RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Washington Post: Franța își intensifică războiul împotriva a tot ce e “woke” (editorial)

La câteva luni după ce identificase „islamo-stângismul” – o așa-zisă tendință pe care nimeni n-a fost capabil s-o definească precis – ca fiind lucrul care face prăpăd în universități, ministrul francez al educației, Jean-Michel Blanquer, a găsit un nou adversar: „wokeism”-ul [progresism radical – n.trad.] și „cultura anulării”, relatează luni ziarul american The Washington Post într-un editorial, citat de Rador.

În ciuda faptului că școlile nu și-au revenit încă de pe urma problemelor majore provocate de pandemie, Blanquer a decis să-și concentreze atenția pe înființarea unui grup de reflecție, Laboratorul Republicii, cu misiunea de a analiza valorile republicii franceze „în antiteză cu «wokeism»-ul”. Conform acestuia, tinerii ar trebui să fie împiedicați să-și „abordeze viața socială prin implicarea într-o competiție a resentimentelor” și ar trebui să fie protejați de o „doctrină” care „fragmentează și dezbină” și care „a cucerit anumite cercuri politice, jurnalistice și universitare”, dar care l-a adus și pe Donald Trump la putere în SUA.

Explozia bruscă a unui termen importat direct de dincolo de Atlantic – aproape necunoscut de nimeni până acum câteva luni – este spectaculoasă.

Deloc surprinzător, membrii partidului majoritar au susținut poziția lui Blanquer,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

PSD lucrează la programul de guvernare. Ciolacu: Vom căuta şi vom găsi soluţii

Redacția

Cozile din aeroporturi ar putea fi date uitării, cu ajutorul unei aplicaţii

Redacția

Procurorul general al României, Gabriela Scutea: Practic, acum, la Parchetul General suntem într-o situație de forță majoră. Gradul de ocupare a posturilor de procuror tinde spre 40%

Redacția
Încarcă...