NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vot favorabil pentru RAGCL: Creşte preţul de producţie, nu şi cel facturat populaţiei (VIDEO)

Preţul de producţie al unei gigacalorii a fost majorat astăzi prin votul consilierilor, dar nu va creşte cel de facturare către populaţie. Prin această măsură aleşii locali au aprobat ca RAGCL să îşi echilibreze bugetul. Cel mai important lucru pentru cetăţenii municipiului, care mai sunt clienţi ai operatorului local, este acela că preţul de facturare nu va creşte.

Preţul de facturare către populaţie nu va creşte. Acesta este un lucru extrem de important. Noi legislativul local, împreună cu executivul, va trebui să identificăm soluţii pentru căutarea surselor de a fi acoperită diferenţa dintre preţul de producţie şi cel facturat cetăţenilor„, a susţinut Bogdan Alexa, consilier local PSD.

Noul preţ de producţie aprobat este de 391,75 lei, din care populaţia va plăti 265 lei. Diferenţa de preţ va fi achitată ca şi subvenţie din bugetul local sau cel de stat.

Primăria urmează să facă solicitare către Guvernul României pentru obţinerea unui ajutor de 900.000 lei, cu care să acopere diferenţa de subvenţii, în caz contrar ea trebuie cuprinsă în bugetul public la o următoare rectificare.   

{youtube}Tp_cd_rVENc{/youtube}  

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Prest Serv Apa neagă acuzaţiile locatarilor blocului V6-7 cu privire la consumul caselor branşate la conducta acestui imobil

Redacția

Autostrada Târgu Neamț- Iași va fi gata până în 2026. Ministerul Transporturilor a stabilit calendarul lucrărilor pentru o parte din ruta A8 care trece prin județul Iași

Redacția

4 milioane lei au rămas în vistieria Primăriei de anul trecut

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site