NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Voluntarii Serviciului de Ambulanță Iași se țin de promisiune! Tâmplăria pentru Centrul de Transfuzii a ajuns la Pașcani

Voluntarii Serviciului de Ambulanță Iași tratează cu maximă seriozitate proiectul privind deschiderea unui Centru de Transfuzii la Pașcani. Astăzi a ajuns tâmplăria pentru geamuri și uși, ce urmează să fie montată.

Veștile sunt bune de la cei care se ocupă de înființarea Centrului de Recoltare și Depozitare a Sângelui din Pașcani. Lucrările au fost reluate astăzi, odată cu sosirea primului transport al tâmplăriei, pentru etajul al doilea al clădirii. Pentru a veni în ajutorul pășcănenilor, directorul general al Serviciului Voluntar de Ambulanță a venit cu soluții .

Suma pentru achiziție, de aproximativ 6.000 de euro, a fost strânsă din donații. În plină desfășurare sunt și lucrările la rețeaua electrică, care a fost înlocuită total. Va urma apoi finisarea clădirii, atât la interior, cât și exterior. Recoltarea de sânge se va face de două ori pe lună, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzii Iași.

”Sperăm ca la finalul lunii octombrie să se poată face prima recoltare de sânge, la centrul din Pașcani”, ne-a declarat Marius Grațian Benchea, director Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași.

  

Dorința multor locuitori din Pașcani și comunele învecinate de a dona sânge pentru nevoile Centrului  Regional de Transfuzie Sanguină Iași, dar și pentru cazurile foarte grave, s-a lovit tot timpul de o problemă extrem de serioasă: distanța relativ mare până la Iași și timpul mare de așteptare.  

Clădirea unde va funcționa Centrul de Recoltare și Depozitare a Sângelui  din Pașcani este situată pe strada Euge Stamate, în piața agroalimentară din zona deal, unde a funcționat Postliceala Ștefan cel Mare.

Pe lângă centrul de recoltare a sângelui, va fi și centru de dializă, și se vor susține cursuri de prim ajutor pentru pășcăneni.

Advertisements

Related posts

Pășcănean transportat la spital după ce a fumat etnobotanice

Oana Cordoneanu

Donaţii de sânge sub jumătate din minimul necesar! Este nevoie de ajutorul nostru

Redacția

Medicii ne cer să ne vaccinăm. Virusul gripal din acest sezon este mai periculos

Redacția
Încarcă...