NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ministrul Sănătății: Nerespectarea carantinei, pedepsită penal

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat marți că nerespectarea măsurilor privind carantina de către românii care revin în țară din zonele afectate de coronavirus va fi sancționată penal.

Ministrul a invocat articolul 352 din codul penal care prevede inclusiv pedeapsa cu închisoarea pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

  

Măsurile instituite de autorități pentru românii care vin din zonele afectate de coronavirus:

La sosirea pe teritoriul României, toți călătorii asimptomatici din zonele afectate, respectiv Hubei (China), cele 11 localități din Italia, dar și persoanele care încă se mai află pe nava de croazieră Diamond Princess vor intra direct în carantină, pentru o perioadă de 14 zile.

Celelalte persoane care vin din regiunile Lombardia și Veneto vor intra în izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile, la sosirea în România.

Și Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, luni seară, că se va introduce în chestionarul primit de pasagerii ce vin din Italia și articolul din Codul Penal, pentru cei care fac declarații false.

hotnews.ro

Advertisements

Related posts

Cardul de Sănătate, o nebuloasă: Medicii ieşeni au încă neclarităţi privind folosirea acestuia

Redacția

Cum se vor vaccina profesorii, începând de miercuri. Valeriu Gheorghiță a explicat procedura

Redacția

Cine nu merge timp de 3 ani la medicul de familie va fi sancționat

Redacția
Încarcă...