NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Vladimir Putin și Angela Merkel, mulțumiți de progresul gazoductului Nord Stream 2

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi cancelarul german, Angela Merkel, şi-au exprimat satisfacţia în legătură cu progresul gazoductului Nord Stream 2 dintre ţările lor, a anunţat miercuri Kremlinul, după anunţul unui acord între Berlin şi Washington cu privire la acest subiect.

Cei doi „lideri sunt satisfăcuţi să vadă că construcţia Nord Stream 2 este pe punctul de a fi încheiată”, a declarat Kremlinul după o conversaţie telefonică între Vladimir Putin şi Angela Merkel.

Preşedintele rus a salutat, potrivit Kremlinului, „angajamentul” Berlinului de a duce la îndeplinire acest proiect. El a insistat asupra aspectului „pur comercial” al gazoductului, prezentat ca o garanţie pentru aprovizionarea cu energie a Germaniei şi, în general, a Uniunii Europene (UE).

Statele Unite au anunţat miercuri un acord cu guvernul german pentru a pune capăt disputelor legate de acest gazoduct, în centrul unei lupte geopolitice şi economice, opunându-se nu numai Washingtonul şi Berlinul, principalul promotor al proiectului, dar şi europenii între ei, dar şi Rusia şi Ucraina.

  

Statele Unite şi unele ţări europene considerau că acest proiect va spori dependenţa Europei de Rusia în domeniul energetic. Dar Washingtonul şi-a schimbat părerea într-o răsturnare de situaţie neaşteptată.

Preşedintele american,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Harta apei contaminate din satele României: în peste 800 de comune curge apă nepotabilă fără ca oamenii să fie anunțați

Redacția

Cel mai lent tren de pe linia Suceava – Vatra Dornei merge mai greu decât în 1980

Redacția

Peste o sută de cadre medicale din Arad, în concediu medical în plină criză Covid-19

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site