RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Vîlceanu, despre TVA zero la alimente: „Contravine directivei, riscăm infringement”. Ciolacu: „O plafonare la alimentele de bază e mai corectă”

„Nu am avut o discuţie în Guvern legată de TVA zero la alimentele de bază. Este o măsură care, cel puţin la momentul ăsta, contravine directivei TVA. Putem să discutăm orice (cu Comisia Europeană, n.r.), dar să ai o reglementare care contravine unei directive asta înseamnă infringement”, a declarat Dan Vîlceanu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, potrivit News.ro. 

Întrebat de exemplul Poloniei, care vrea să ia această măsură, el a spus că Polonia este aproape de infringement.

”Există oricând instrumentul de a plafona preţul şi de a interveni în piaţă la modul acesta, de a fixa tu preţuri de la Guvern. Ceea ce nu e tocmai ideea unei pieţe libere şi ceea ce ar duce, sunt convins, în condiţiile de piaţă actuale, cu preţuri crescute la energie, la dispariţia unor produse de pe raft. În momentul în care preţul la care tu produci este mai mare decât preţul cu care poţi să vinzi, evident că nu vei mai avea niciun fel de motivaţie să mai produci produsul respectiv. Să produci şi să îl vinzi, pentru că asta înseamnă să pierzi. Vă aduceţi aminte că în primele valuri ale pandemiei se punea problema plafonării preţului la anumite medicamente.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

VIDEO Aeroportul din insula spaniolă La Palma s-a redeschis, duminică. Acesta fusese închis din pricina norului imens de cenuşă, emanat de vulcanul Cumbre Vieja

Redacția

Ciolacu: Nu a fost niciun scandal privind numirea lui Abrudean / Cine ia decizia privind noul secretar general al Guvernului

Redacția

Radiografia unui fake news: 300.000 de persoane au cerut emiterea certificatelor verzi în doar două zile/ Andrei Baciu: ”În acest caz, acţiunea declanşată a fost una nedăunătoare subiecţilor”

Redacția
Încarcă...