NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Viitorul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, susține că orice amenințare la adresa Ucrainei ar fi „o situație inacceptabilă”

Viitorul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, şi-a exprimat marţi preocuparea privind mişcările trupelor ruse la frontiera ucraineană şi a afirmat că orice tentative de a trece graniţa ar fi inacceptabile, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„Este foarte, foarte important ca nimeni să nu treacă prin cărţile de istorie pentru a desena noi frontiere”, a declarat Scholz la conferinţa de presă în care partidul său SPD (social-democraţii germani) a semnat acordul de formare a unei coaliţii de guvernare cu Verzii şi liberalii (FDP).

Preşedintele american Joe Biden urmează să-i comunice lui Vladimir Putin că Rusia riscă sancţiuni economice dure dacă invadează Ucraina, au declarat oficiali americani, în contextul în care mii de militari ruşi sunt masaţi lângă frontiera ucraineană.

„Trebuie să fie destul de clar că ar fi o situaţie inacceptabilă dacă ar exista o ameninţare la adresa Ucrainei”, a adăugat Scholz, subliniind că frontierele nu pot fi violate.

Advertisements
Advertisements
  

Scholz urmează să-şi înceapă miercuri mandatul de cancelar după ce va fi ales de Bundestag. El va conduce o coaliţie din care mai fac parte Verzii şi FDP care pune capăt unei perioade de 16 ani de guvernare sub bagheta Angelei Merkel, care nu a mai candidat pentru un al cincilea mandat în alegerile din septembrie.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ciolacu: Dacă PSD are prim-ministru se egalizează numărul de ministere, dacă are PNL prim-ministrul atunci PSD are mai multe ministere

Redacția

Recomandările Ministerului Sănătății privind folosirea măștilor

Redacția

Alexander Zverev, primul forfait după accidentarea gravă suferită la Roland Garros

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site