RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Retorica separatistă și teama de o operațiune tip ”steag fals” alimentează tensiunile în Ucraina / Separatiștii spun că au arestat un spion ucrainean

Separatiștii pro-ruși au declarat sâmbătă că au deconspirat un plan al Kievului de a ocupa cu forța teritoriul pe care îl controlează în estul Ucrainei și au spus că au identificat un bărbat despre care spun că ar fi un spion ucrainean, relatează Reuters.

Barbatul despre care separatistii spun ca e spion ucraineaFoto: Captura video

Autoritățile din capitala Ucrainei au respins rapid presupusul plan ca fiind un fals și au respins acuzațiile de spionaj în trecut, dar astfel de rapoarte contribuie la o creștere a tensiunii.

  

Temerile cresc în Kiev și în Occident că o operațiune de tip steag fals – un act comis cu intenția de a da vina pe o altă parte – ar putea fi organizată în estul Ucrainei și folosită ca pretext pentru ca Rusia să atace.

Rusia, care a adunat forțe armate în apropierea Ucrainei, a negat planurile de invadare și a respins discuțiile despre operațiuni de tip steag fals.

Dar s-a declarat alarmată de situație, iar autoritățile separatiste din estul Ucrainei au început vineri o evacuare în masă, invocând temerile privind o ofensivă ucraineană.

Autoritățile ucrainene neagă planificarea oricărui tip de asalt și se tem că toate acestea sunt încercări de a crea un pretext pentru o invazie rusă.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un bărbat de 70 de ani suspect de COVID-19 este cercetat penal după ce a fugit din spital

Redacția

Miracolul de 99 de cenți. Un ceai cu gheață a devenit un „erou de legendă” în SUA după ce prețul său a rămas neschimbat de 30 de ani, chiar și în mijlocul inflației galopante

Redacția

Medicul Luc Montagnier, cel care a descoperit SIDA și laureat al premiului Nobel, a murit la 89 de ani/ Virusologul devenise o cunoscută figură anti-vaccin

Redacția
Încarcă...