RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

S.O.S. pentru libertatea presei: O lege europeană care ar trebui să protejeze jurnaliștii de hărțuirea judiciară, măcelărită în negocierile cu statele membre

Statele membre ale UE susțin că trebuie găsit un echilibru între necesitatea de a proteja jurnaliștii de hărțuirea judiciară și necesitatea de a asigura accesul la justiție. Suntem de acord. Victimele SLAPP (procese strategice împotriva participării publice) nu merită mai puțin accesul la justiție decât cei care le persecută, scriu Emma Bergmans și Corinne Vella, într-un articol de opinie publicat de Euronews. În mod tradițional, Uniunea Europeană a fost considerată un far al libertății presei. Cu toate acestea, o creștere alarmantă a intimidării juridice amenință siguranța jurnaliștilor.

Emma Bergmans este consilier politic pe probleme de siguranță pentru jurnaliști la Free Press Unlimited, iar Corinne Vella este șefa departamentului de comunicare la Fundația Daphne Caruana Galizia, organizată înființată în memoria jurnalistei malteze, ucisă în 2017.

  • Procese prejudiciabile SLAPP afectează libertatea de exprimare și dezbaterea sănătoasă, vizându-i pe cei care comunică cu guvernul lor sau vorbesc despre probleme de interes public, potrivit The Public Participation Project.
  • SLAPP-urile sunt folosite pentru a reduce la tăcere și a hărțui criticii, forțându-i să cheltuiască bani pentru a se apăra în aceste procese nefondate. Cei care depun plângere SLAPP nu merg la tribunal pentru a căuta dreptate.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un tânăr a fost prins de polițiști cu o armă ilegală, după ce s-a lăudat cu ea pe rețelele sociale

Redacția

LIVE Război în Ucraina, ziua 122: Uniunea Europeană acordă un ajutor de 9 miliarde de euro Kievului / Orașul strategic Severodonețk, capturat de ruși / Decizii importante la summit-ul NATO

Redacția

Cîţu: „În premieră, România a depăşit Ungaria la PIB pe cap de locuitor. Vestea bună este că va depăşi şi Polonia”

Redacția
Încarcă...