RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO ​Proteste uriașe în Franța față de reforma pensiilor: Peste 1,2 milioane de manifestanți, potrivit poliției, în timp ce sindicaliștii spun că au fost 2,8 milioane

Peste 1,27 milioane de persoane au participat marți la nivel național la protestele din Franța față de planurile de reformare a sistemului de pensii al țării, a anunțat Ministerul de Interne francez într-un comunicat, relatează Reuters și AFP.

Milioane de francez cer in strada retragerea reformei pensiilor Foto: Bob Edme / AP / Profimedia

Ministerul a adăugat că 87.000 de persoane au participat la demonstrația de la Paris, față de 80.000 pe 19 ianuarie, potrivit raportului ministerului.

  

Potrivit sindicatului CGT, numărul protestatarilor la nivel național ar fi fost de 2,8 milioane de oameni.

Proteste masive în Franța / FOTO: Veuillet Quentin/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Premierul Franței, Elisabeth Borne, a asigurat marți că va asculta „întrebările” și „îndoielile” stârnite de reforma pensiilor, asigurând totodată că vrea să-și mențină „cursul”, în seara unei noi mobilizări masive împotriva proiectului.

“Reforma pensiilor ridică întrebări și îndoieli. Le auzim. Se deschide dezbaterea parlamentară. Va face posibilă, în transparență, să ne îmbogățim proiectul cu un scop: să asigurăm viitorul sistemului nostru de repartizare. „Este responsabilitatea noastră!”, a postat pe Twitter premierul, în prima reacție guvernamentală la a doua zi de greve și demonstrații,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu insistă cu impozitarea progresivă. Replica PNL

Redacția

Aurescu, dicuții cu secretarul general al OCDE privind aderarea României

Redacția

Scandal Clotilde Armand – Ciprian Ciucu. Liderul PNL: Toată lumea îi pute, toți suntem ticăloși

Redacția
Încarcă...