RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Protest masiv la Ierusalim faţă de guvernul Netanyahu

Zeci de mii de persoane au manifestat duminică la Ierusalim împotriva guvernului lui Benjamin Netanyahu şi împotriva derogărilor de la serviciul militar acordate bărbaţilor evrei ultraortodocşi, scene care amintesc de protestele de stradă în masă de anul trecut, relatează News.ro citând Reuters.

Protestatarii au aprins torțe în timpul unui protest la Tel Aviv. Zeci de mii de persoane au ieșit în stradă în tot Israelul în cel mai mare protest din 7 octombrie împotriva actualului guvern condus de Benjamin NetanyahuFoto: Eyal Warshavsky / Zuma Press / Profimedia

Grupuri de protestatari, inclusiv unele care au condus demonstraţiile în masă care au zguduit Israelul în 2023, au organizat mitingul în faţa parlamentului, Knesset, cerând organizarea de noi alegeri pentru a înlocui guvernul.

  

Protestatarii doresc, de asemenea, o împărţire mai echitabilă a poverii serviciului militar obligatoriu pentru majoritatea israelienilor. Aproximativ 600 de soldaţi au fost ucişi până în prezent începând de la atacul Hamas din 7 octombrie şi de la războiul care a urmat în Gaza, cel mai mare număr de victime din ultimii ani în rândul armatei.

Postul israelian N12 News a precizat că aceasta pare să fie cel mai mare protest de la începutul războiului.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

De ce e statul de drept important: Evenimentele recente din Polonia, Austria și Cehia o dovedesc -Politico

Redacția

Culisele negocierilor din Coaliţie pentru funcţiile de prefect. Care sunt judeţele-problemă pentru partide

Redacția

Angela Merkel va avea o pensie de 15.000 de euro pe lună

Redacția
Încarcă...