RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Protest cu zeci de mii de persoane la Ierusalim împotriva guvernului Netanyahu

Zeci de mii de persoane au manifestat duminică la Ierusalim împotriva guvernului lui Benjamin Netanyahu şi împotriva derogărilor de la serviciul militar acordate bărbaţilor evrei ultraortodocşi, scene care amintesc de protestele de stradă în masă de anul trecut, relatează Reuters, citată de News.ro.

Grupuri de protestatari, inclusiv unele care au condus demonstraţiile în masă care au zguduit Israelul în 2023, au organizat mitingul în faţa parlamentului, Knesset, cerând organizarea de noi alegeri pentru a înlocui guvernul.

Protestatarii doresc, de asemenea, o împărţire mai echitabilă a poverii serviciului militar obligatoriu pentru majoritatea israelienilor. Aproximativ 600 de soldaţi au fost ucişi până în prezent începând de la atacul Hamas din 7 octombrie şi de la războiul care a urmat în Gaza, cel mai mare număr de victime din ultimii ani în rândul armatei.

Postul israelian N12 News a precizat că aceasta pare să fie cel mai mare protest de la începutul războiului. Site-urile de ştiri Haaretz şi Ynet au transmis că manifestaţia a atras zeci de mii de oameni.

  

În contextul în care termenul limită era 31 martie pentru ca guvernul să vină cu o legislaţie care să

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

După aproape 2 ani, Australia își va redeschide frontierele, dar doar pentru turiştii complet vaccinaţi / Cât a costat pentru economia Australiei închiderea frontierelor

Redacția

Zelenski a vorbit la telefon cu Joe Biden: „Loviturile de astăzi sunt un semn de slăbiciune a armatei ruse, care pierde pe câmpul de luptă. Nu vom ceda şantajului”

Redacția

Noi controverse stârnite de inteligență artificială: podcastul care îl imită pe umoristul George Carlin, decedat în 2008, a fost retras

Redacția
Încarcă...