RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

VIDEO, FOTO. David Popovici la sosirea în România: Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături

David Popovici, campion mondial la 100 și la 200 m liber a sosit duminică seara în țară cu o aeronavă TAROM pe aeroportul „Henri Coandă”. El a venit însoțit de antrenorul Adrian Rădulescu și de colegul său de lot, Robert Glință. Delegația României a fost primită la salonul oficial al aeroportului.

David a primit un cec cu premiul oferit de Guvern. Foto: Inquam Photos / George Călin

La coborârea din aeronavă, Popovici a fost așteptat de foștii campioni olimpici, Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, de Mihai Covaliu, președintele COSR, de Eduard Novak, ministrul Sportului, și de președintele clubului Dinamo, Ionuț Adrian Popa.

David Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care câștigă aurul la 100 și 200 metri liber la același campionat mondial și primul sportiv român care câștigă medalii mondiale în natația masculină.

  

Bucureșteanul se bucură de o mare popularitate în țară, Guvernul României anuntând că îl va premia cu 1 milion de lei, în timp ce președintele Klaus Johannis îl va decora cu Ordinul Național „Steaua României”, cea mai înaltă distincție a statului.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

CSM Pașcani face înscrieri pentru Campionatul Național de Fotbal – Fete

Teona Gherasim

Un copil aflat încă la grădiniță a fost recrutat de academia clubului de fotbal Arsenal

Redacția

Un jucător de la Wimbledon a uitat de rachete și a intrat pe teren fără ele. În continuare a produs cea mai mare surpriză din turneu

Redacția
Încarcă...