NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

(VIDEO) Concert inedit la Opera din Barcelona. Artiștii au cântat pentru 2.300 de plante decorative

Opera Liceu din Barcelona s-a redeschis luni pentru prima dată după o pauză de peste trei luni pentru a găzdui un concert special, dedicat unui public alcătuit exclusiv din aproape 2.300 de plante decorative.

Organizatorii spun că intenţia lor este aceea de a reflecta absurditatea condiţiei umane în era noului coronavirus, care îi privează pe oameni de calitatea lor de spectatori. 

„Natura a avansat pentru a ocupa spaţiile pe care noi le-am furat de la ea”, a declarat producătorul executiv al spectacolului, Eugenio Ampudio, pe scenă, în timpul unei repetiţii, când 2.292 de plante decorative au fost aduse şi au ocupat toate locurile din sală.

Deși oamenii nu au fost prezenți, spectatorii au putut viziona „Concierto para el bioceno” prin intermediul live streaming.

„Putem să ne extindem empatia? Haideţi să începem cu arta şi cu muzica într-un mare teatru, invitând natura înăuntru”, a adăugat artistul spaniol, referindu-se la Opera Liceu din Barcelona, o clădire cu arhitectură neoclasică şi considerată una dintre cele mai mari opere din lume.

După concert, plantele au fost donate angajaţilor din domeniul medical aflaţi în prima linie a frontului de luptă împotriva noului coronavirus.

Acest spectacol, intitulat „Concert for the Biocene”, a devenit posibil după ce Spania a ridicat starea de urgenţă, duminică. 

Spania a fost una dintre ţările cel mai grav afectate de noul coronavirus, raportând până luni 246.272 de cazuri de COVID-19 şi 28.323 de decese asociate acestei maladii.

  

DIGI24

Advertisements

Related posts

Pisica de mare, filmată în Marea Neagră. Ce înseamnă prezența speciei (Video)

Redacția

29 octombrie – Ziua Internațională a Internetului. Care este cel mai vechi site din lume

Redacția

De ce sărbătorim Ziua Femeii pe 8 martie

Redacția
Încarcă...