NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Vezi firmele cu care te vei întâlni la Bursa Generală a locurilor de muncă

Joi, 20 octombrie, poate fi o zi decisivă pentru șomerii pășcăneni. La instituția culturală din municipiu va avea loc Bursa generală a locurilor de muncă. 22 de angajatori din Pașcani au dat curs invitației și vor fi prezenți la eveniment.  

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează manifestarea care va debuta începând cu ora 09.30.

  

Persoanele tinere, care nu au un loc de muncă, proaspeții absolvenți care nu au reuşit să se integreze până la data bursei, dar adulții aflați în căutarea unui loc de muncă sunt așteptați joi la Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu”.

Printre firmele care caută forță de muncă se numără Electroputere VFU Remar, Proinvest Group, Next Comunications, II Toma Codrin, Zaharia Daniela, Made Solar, Eurotex Impex, Ovimixt, Ben Construct, Simavex, NGM Leonard, West Moldavia, Emicam, Kosarom SA, Te Rox PROD, Rompak, Golden Star, AS SEB Company, SELGLAST Company, DAS, Geco Construct și HH Decostore și vă puteți angaja pe posturi precum analist financiar, lăcătuș mecanic, operator CNC, tratamentist, inginer calitate, economist, frezor, electrician montator, coafeză, agent vânzări, sudor, brutar, vânzător, dulgher, șofer taxi, inginer textile, contabil, femeie serviciu etc.

Menționăm faptul că la sfârşitul lunii septembrie 2016, rata şomajului înregistrat în judeţul Iaşi a fost de 4,63%, în scădere cu 0,02 puncte procentuale faţă de luna precedentă.

Astfel, numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM), a ajuns la 13.466 persoane din care doar 1.274 beneficiari de indemnizaţie de şomaj şi 12.192 şomeri neindemnizaţi.

În ceea ce priveşte categoria de vârstă, cel mai mare număr de şomeri a continuat să fie înregistrat de grupa 40-49 ani, respectiv 4.061 persoane, urmată de grupa 30-39 de ani (2.581 persoane), cei mai puţini şomeri regăsindu-se în grupa de vârstă 25-29 de ani (570 de persoane).

Şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Iaşi (86,25%). Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 10,65% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 3,1%.

În cursul lunii septembrie 2016, funcţionarii AJOFM Iaşi au acordat asistenţă profesională finalizată cu încheierea de contracte individuale de muncă pentru 1.059 de persoane.

 

 

Advertisements

Related posts

DSV dezminte informaţiile BZI despre infestarea cu Salmonella la produsele Kosarom

Redacția

Normele de aplicare privind impozitul firmelor, discutate la Camera de Comerţ

Ema Roman

COTNARI-ul a crescut cu 20% în 2015 şi şi-a consolidat locul 1 la nivel naţional pe seama “fanteziei” concurenţei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site