NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Veteran de război din Tătăruși, avansat la gradul de locotenent la împlinirea vârstei de 98 de ani

Momente emoționante astăzi la Tătăruși, acolo, unde un veteran de război care miercuri va împlini 98 de ani, a fost serbat de autorități. Constantin Iosub, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, pe frontul de vest și est. 

 

Primarul comunei, Costel Iosub, și reprezentanții Centrului Militar Zonal Iași au fost cei care au pregătit acest eveniment.”Este un moment deosebit pentru noi toți și nu vă ascund faptul că sunt extrem de emoționat. Astăzi avem marea bucurie să îl serbăm, pe unul din oamenii care au luptat pentru libertatea noastră. Să ne trăiește ne’a Constantine, iar peste doi ani când se vor împlini 100 de ani de la marea unire să fii tot printre noi”, i-a urat primarul veteranului de război.

  

Reprezentanții Centrului Militar Zonal Iași i-au oferit lui Constantin Iosub câte un drapel și un toiag, ordinul avansării în grad și o diplomă. Și primarul i-a oferit, în semn de prețuire, o distincție. Veteranul de război le-a povestit celor din sală prin ce a trecut pe front.

Profesorul de istorie Dumitru Gafița, participant și el la eveniment a fost de părere că lecția de istorie oferită de Constantin Iosub, este una care îi va ajuta pe toți să înțeleagă sacrificiile făcute de oameni în trecut.      

Preotul Petru Ursachi de la parohia din Tătăruși, a transmis și el un mesaj celui serbat și oamenilor care au asistat la eveniment.

Organizatorii i-au pregătit veteranului de război un tort și câteva cântece patriotice. La finalul evenimentului, primarul Costel Iosub a anunțat că în viitor strada unde locuiește Constantin Iosub, îi va purta numele.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Iași: Teatrul Luceafărul reia spectacolele în interior

Redacția

Operă pentru îndrăgostiți în Grădina Botanică. Spectacol deosebit sâmbătă seara

Redacția

Au trecut 22 de ani de la moartea Părintelui Cleopa. Minunile și învățămintele duhovnicului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site