RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Păşcăneni muşcaţi de căpuşe

Odată cu venirea sezonului cald, au apărut şi căpuşele, iar dacă mai punem la socoteală că este vremea grătarelor şi a ieşirilor în aer liber, se subînţelege că trebuie să fim cu băgare de seamă.

 

 

  

Timpul frumos a scos lumea din casă şi weekendul acesta, însă cheful unora a fost stricat de aceste mici insecte. În general, în cele mai multe cazuri este vorba despre persoane care au ieşit la iarbă verde, dar sunt şi persoane care au fost muşcate în grădina casei, în oraş.

Doi păşcăneni s-au prezentat în Compartimentul de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Paşcani, după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Ambii au primit tratament preventiv, cu recomandarea ca 23 de zile după ce au fost mușcați să urmărească dacă apar unele simptome specifice bolii Lyme. Aceasta afectează pielea, sistemul nervos, dar și organele interne. Primele semne de infecție apar la o săptămână sau două după mușcătură. Pe lângă reacția la nivelul pielii, persoana infectată resimte oboseală, dureri de cap și dureri musculare.

Specialiştii susţin că este foarte important să îndepărtăm căpușa cât mai repede posibil, însă ţinând cont de câteva sfaturi. Se consideră că agenții patogeni pe care îi poate transmite o căpușă pătrund în organismul nostru numai dacă respectiva căpușă a stat atașată de piele (prin mușcătură) timp de cel puțin 36-48 de ore. Așadar, dacă îndepărtăm căpușa în primele două zile de la implantare, riscul de a contracta boala Lyme este extrem de mic.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Bilanțul infecțiilor cu noul coronavirus ajunge la 13.837. La ATI sunt 244 de pacienți

Redacția

De ce zâmbetul este bun pentru sănătatea ta

Redacția

5 sfaturi pentru a nu câștiga în greutate după o dietă

Redacția
Încarcă...