NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Vești bune pentru sectorul HoReCa! Vor fi scutiri de impozite

Vești bune pentru sectorul HoReCa! Companiile care activează în industria HoReCa vor fi scutite de la plata impozitului specific pe o perioadă de 90 de zile în anul fiscal 2020. Măsurile sunt prevăzute într-un proiect de ordonanţă publicat de Ministerul Finanţelor Publice.

Impozitul specific a fost introdus prin Legea 170/2016 (Legea HoReCa), intrată în vigoare în 2017, şi se aplică activităţilor hoteliere, de restaurant, bar & cafenele sau catering.

Impozitul specific se calculează în funcţie de mai multe variabile, cum ar fi rangul localităţii unde activează punctul de lucru, suprafaţa acestuia, sezonalitatea etc. şi se achită semestrial, până pe data de 25 a lunii următoare semestrului, fiecare plată reprezentând jumătate din impozitul anual datorat.

„Având în vedere faptul ca impozitul specific unor activităţi este un impozit anual, iar declararea şi plata acestuia se efectuează semestrial, suma de plata reprezentând jumătate din impozitul specific anual, se propune scutirea de la plata impozitului specific, în anul fiscal 2020, pentru o perioadă de 90 zile. Concomitent s-a prevăzut şi mecanismul de recalculare a impozitului specific datorat, în sensul scăderii acestei perioade din totalul de 365 zile ale anului fiscal. Aceasta scutire de impozit va fi aplicabilă de către toţi contribuabilii care se află sub incidenţa Legii nr.170 /2016 privind impozitul specific unor activităţi, întrucât nu sunt reglementate condiţii specifice de acordare”, se precizează în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ.

Continuarea pe bzi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Câți bani primesc românii aflați în șomaj tehnic

Redacția

Șansă de dezvoltare pentru România: fondurile europene

Redacția

ATENTIE: Până pe 16 octombrie, APIA face plăţi de 8 milioane de lei

Redacția
Încarcă...