NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Veşti bune pentru romani! Cât de mult s-au ieftinit combustibilii

Scăderea preţului la petrol se resimte acum şi la pompă, benzina scăzând în prezent la 4,7 lei pe litru în Capitală, în timp ce motorina standard a ajuns să coste de asemenea sub 5 lei pe litru în majoritatea benzinăriilor din ţară, potrivit Mediafax.

Specialiştii spun că preţul la pompă va continua să scadă. „Mă aştept mai degrabă ca preţul să scadă decât să crească, în viitorul apropiat, de ce, pentru că se vorbeşte deja despre o recesiune mondială, şi este şi această neînţelegere care există între marile puteri producătoare de petrol”, spune Laurian Lungu, analist financiar.

Laurian Lungu apreciază că piața va fi inundată de petrol, în condițiile în care cererea scade, acesta fiind de fapt şocul major. Dar este bună pentru populaţie pentru că populaţia va beneficia de preţuri mai mici la pompă”.

Un plin de 40 de litri a ajuns acum să coste sub 200 de lei, cu 15 lei mai puţin decât acum doi ani.

Cea mai ieftină benzină se găsește în Bacău, la 4,59 lei/litru, iar motorina cea mai ieftină se găsește în constanța, cu 4,76 lei/litru.

În Cluj Napoca benzina costă 4,67 lei iar motorina 4,89 lei, iar în Timișoara și Iași benzina costă 4,66 lei/litru. În Constanța benzina costă 4,64 lei/litru.

sursa BZI

Advertisements

Related posts

Se scumpesc medicamentele. Noile preţuri la principalele medicamente şi care sunt efectele acestor creşteri

Redacția

Salariul minim pe economie va fi de la 1 ianuarie 1.550 lei, nu 2.000 de lei

Redacția

Marea Britanie se pregătește de cea mai mare creștere a taxelor din ultimele decenii

Redacția
Încarcă...