RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Vasile Sandu şi-a extins producţia de la Paşcani cu o nouă fabrică de panouri sandwich

Antreprenorul român Vasile Sandu, proprietarul companiei specializate în prelucrarea oţelului Proinvest Group, a pus în funcţiune luna trecută o linie de producţie de panouri sandwich pe platforma industrială de la Paşcani, unde mai funcţionează alte patru fabrici distincte.  

 

Proiectul greenfield a fost demarat anul trecut şi presupune o investiţie totală în valoare de zece milioane de euro care se va întinde pe mai mulţi ani.

  

Prima etapa a proiectului, în valoare de trei milioane de euro, a fost finalizată în luna februarie 2016, prin punerea în funcţiune a primei linii de producţie panouri sandwich cu miez de vata minerală bazaltică pentru acopriş şi perete, cu o capacitate de producţie de un milion de metri pătraţi pe an.

Astfel, de luna trecută pe platforma de la Paşcani sunt produse cinci tipuri de panouri sanwich pentru aplicaţii speciale: panouri rezistente la foc, panouri fonoabsorbante, panouri pentru aplicaţii cu buget redus, panouri rezistente la umiditate şi panouri pentru depozite frigorifice.

Faza a doua a proiectului va fi finalizată în 2018, prin punerea în funcţiune a unei noi linii de producţie panouri sandwich, cu grosimea de până la 200 milimetri. Noua linie de producţie a dus la creşterea numărului angajaţilor grupului la 350.

Anul trecut, Vasile Sandu a cumpărat fabrica de scule Scudas din Paşcani, aflată în faliment din 2012. Omul de afaceri şi-a propus să investească aici, începând cu acest an, 10 mil. euro în revitalizarea producţiei, proiect care se va întinde până în 2020.

 

 Sursa: capital.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Carburanții, tot mai scumpi, pe fondul viitorului embargou asupra combustibilului din Rusia

Redacția

Sesizarea Guvernului asupra legii de acordare a stimulentelor de risc pentru profesori în perioada pandemiei – pe agenda CCR

Redacția

Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român a semnat un acord cu operatorul naval naţional din Kazahstan

Redacția
Încarcă...