RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Vama va ieși din subordinea ANAF în luna iulie. Va fi o structură independentă

 

Actul normativ privind scoaterea Vămii din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) va fi supus dezbaterii publice în luna iunie, iar în iulie va fi adoptat, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Acesta a mai spus că există “voci” atât din interior cât şi din exteriorul sistemului care nu doresc “ruperea de ANAF”, pentru a slăbi sistemul vamal din România.

  

 

“Astăzi doamna preşedinte Călugăreanu, noul preşedinte al ANAF, are ca primă sarcină, una dintre multele sarcini pe care le are, şi prezentarea într-o scurtă perioadă a unui pachet de acte normative care să ducă la schimbarea structurală a Vămii. Adică scoaterea sa din ANAF, prinderea ei, să spunem, la Finanţe, sub autoritatea ministrului de Finanţe, nu subordonată, nu sub o altă formă. Adică independenţă totală, să spunem”, a declarat Teodorovici.

Acesta a mai spus că “aşa e normal să fie, nu cum s-a făcut în 2013 de, repet, o “hahaleră”, care a dorit să ia “puterea şi a aibă totul într-o singură mână”.

Teodorovici susține că va fi o structură independentă, care să acţioneze în baza unor principii, reguli, aşa cum sunt la nivel european stabilite şi fără niciun fel de influenţă a politicului.

Ministrul Finanţelor a mai spus că este nevoie de stabilirea unui statut al personalului din Vamă şi din zona ANAF-ului, dar şi de stabilizarea personalului, pentru că “a fost o practică a multor ani de zile de a ţine personalul fie interimar, fie numit pe o anumite perioade tocmai pentru a instabilitate sau o dependenţă de cineva sau de ceva”.

hotnews.ro

 

 

Related posts

Fenomene meteo extreme in SUA: 43 de morti si sute de curse aeriene anulate din cauza tornadelor

Redacția

Două judecătoare, excluse din magistratură pentru că au întârziat soluţionarea dosarelor

Redacția

A fost găsită „cea mai mare comoară din istoria umanității” (VIDEO)

Redacția
Încarcă...