NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Vama va ieși din subordinea ANAF în luna iulie. Va fi o structură independentă

 

Actul normativ privind scoaterea Vămii din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) va fi supus dezbaterii publice în luna iunie, iar în iulie va fi adoptat, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Acesta a mai spus că există „voci” atât din interior cât şi din exteriorul sistemului care nu doresc „ruperea de ANAF”, pentru a slăbi sistemul vamal din România.

  

 

„Astăzi doamna preşedinte Călugăreanu, noul preşedinte al ANAF, are ca primă sarcină, una dintre multele sarcini pe care le are, şi prezentarea într-o scurtă perioadă a unui pachet de acte normative care să ducă la schimbarea structurală a Vămii. Adică scoaterea sa din ANAF, prinderea ei, să spunem, la Finanţe, sub autoritatea ministrului de Finanţe, nu subordonată, nu sub o altă formă. Adică independenţă totală, să spunem”, a declarat Teodorovici.

Acesta a mai spus că „aşa e normal să fie, nu cum s-a făcut în 2013 de, repet, o „hahaleră”, care a dorit să ia „puterea şi a aibă totul într-o singură mână”.

Teodorovici susține că va fi o structură independentă, care să acţioneze în baza unor principii, reguli, aşa cum sunt la nivel european stabilite şi fără niciun fel de influenţă a politicului.

Ministrul Finanţelor a mai spus că este nevoie de stabilirea unui statut al personalului din Vamă şi din zona ANAF-ului, dar şi de stabilizarea personalului, pentru că „a fost o practică a multor ani de zile de a ţine personalul fie interimar, fie numit pe o anumite perioade tocmai pentru a instabilitate sau o dependenţă de cineva sau de ceva”.

hotnews.ro

 

 

Advertisements

Related posts

Românii care se întorc în ţară aşteaptă cu orele la frontiera de vest. Trafic de cinci ori mai mare decât cel normal.

Redacția

Ultimele imagini cu Regele Mihai înainte de retragerea din viaţa publică

Redacția

50 la sută dintre studentele din România sunt hărţuite sexual

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site