NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Valentin, tânărul care a salvat de la moarte o fetiţă de 1 an şi 6 luni: „A fost o bucurie extraordinară”

O fetiță de un an și jumătate a primit o nouă şansă la viaţă. A fost salvată în ultimul moment de un fost angajat ISU după ce aproape că s-a înecat în Dunăre. Omul era în zonă şi a ştiut exact cum să îi facă manevrele de resuscitare.

Valentin Ganea a fost omul potrivit la locul potrivit. Tânărul, fost angajat ISU – acum ofiţer la Penitenciarul Brăila, este cel care i-a acordat primul ajutor fetiţei de un an şi jumătate căzute sămbătă în apele Dunării. Fata se juca într-o piscină gonflabilă pe mal, la doi metri de luciul de apă. Ar fi intrat singură în râu, într-o clipă de neatenţie a părinţilor. Tatăl a fost cel care a scos-o din Dunăre.

Valentin Ganea, salvator: Am inceput sa-i fac masaj cardiac, cred ca a durat o ora si ceva, aproximativ, sincer, am pierdut notiunea timpului, pana la venirea echipajului SMURD cu elicopterul.

Nu şi-a pierdut nicio secundă speranţa. A continuat masajul cardiac până a simţit pulsul.

Valentin Ganea, salvator: Vă daţi seama că a fost o bucurie extraordinară, datorită faptului că am si eu un bebelus mic.

Fetiţa a fost adusă la Spitalul de Copii din Galați.

Iuliana Moraru, medic ATI Spitalul de Urgenţă Copii Galaţi: Fetita este intr-o stare stabila in momentul de fata, e echilibrata cardio-respirator, detubata, respira sponta, in schimb, din punct de vedere neurologic nu e o stare generală bună.

Poliţia vrea acum să afle dăcă părinţii au fost neglijenţi. În zona unde a avut loc accidentul, la Cotul Pisicii, Dunărea are o adâncime de peste 20 de metri.

OBSERVATOR

Advertisements

Related posts

Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, centru de testare pentru coronavirus

Redacția

Se plimba cu un autovehicul fără drept de circulație. Ce au decis autoritățile

Redacția

Primul județ în care a început testarea în masă a populației. Cine va avea prioritate la testare

Redacția
Încarcă...