RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ministerul Mediului vrea să facă cadou rețelele de apă ale Pașcaniului operatorului APA Vital

Ieri la București a avut loc o întâlnire a operatorilor de apă din țară cu reprezentanții Ministerului Mediului. Aici s-au discutat mai multe probleme care țin de activitatea operatorilor de apă, printre care și despre investițiile ce stau la îndemâna acestora pentru dezvoltarea rețelelor.

Pașcaniul a fost reprezentat de primarul Dumitru Pantazi și de Ioan Prisecaru, directorul Prest Serv Apă. Acesta din urmă ne-a declarat că sunt șanse minime ca municipiul nostru să mai primească fonduri pentru dezvoltare așa cum s-a întâmplat cu proiectul ISPA, favorizați fiind operatorii regionali. „Noi nu putem deveni operator regional. Noi încercăm să fim un operator zonal. Din discuții am observat că favoriți pentru atragerea de fonduri europene sunt operatorii regionali. Ni s-a sugerat să trecem la ApaVital. Care va fi soarta, vom vedea. Decizia va fi luată în Consiliul Local”, ne-a declarat Ioan Prisecaru, directorul PSA.

Deși nu a fost emis un ordin, mesajul reprezentanților ministerului Mediului pare a fi unul clar. Sunt favorizați în obținerea de fonduri pentru dezvoltare doar marii operatori regionali. În cazul județului Iași vorbim despre ApaVital, societate înființată după dispariția RAJAC Iași. 

  

În ceea ce privește condiționarea municipiului Pașcani de a beneficia de fonduri pentru dezvoltare și modernizare trebuie precizat faptul că o situație asemănătoare s-a întâmplat și în anul 2000 atunci când administrația condusă de Neculai Rățoi risca să piardă proiectul ISPA, de 25 milioane euro, din cauza numărului mic de locuitori. Și atunci se dorea ca proiectul să se deruleze prin societatea de la nivel județean.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Tichete cadou de Paște de la Primăria Pașcani

Ema Roman

Află cine sunt funcționarii care te vor verifica dacă ai casa asigurată!

Răzvan Grecu

Rata şomajului din judeţ a ajuns la 4,64%

Redacția
Încarcă...