RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Ursula von der Leyen avertizează că lumea a devenit ”PERICULOASĂ” din cauza ”ligii autoritariștilor” /”Este momentul trezirii Europei”

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat, miercuri, pentru consolidarea apărării Uniunii Europene, avertizând că lumea devine tot mai ”periculoasă” și s-a configurat o ”ligă a autoritariștilor”, care include Rusia, Iranul și Coreea de Nord.

În discursul rostit miercuri la Summitul European pentru Apărare și Securitate, Ursula von der Leyen a atras atenția că tensiunile geopolitice sunt în creștere.

”În ultimii ani, au fost multe situații în care lumea și-a ținut răsuflarea în mod colectiv. Au fost multe dimineți în care ne-am trezit într-o nouă realitate, mai periculoasă. Atacul iranian asupra Israelului, vederea celor 185 de drone și a 150 de rachete de croazieră și de tip sol-sol constituie cel mai recent eveniment seismic al generației noastre”, a afirmat președintele Comisiei Europene.

”Acest atac nu ar trebui perceput în mod izolat. A fost cel mai recent semnal despre intențiile noii ligi a autoritariștilor. Războiul brutal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei este acum în al treilea an și este mai înverșunat și mai intens ca niciodată. Coreea de Nord furnizează obuze Rusiei, iar dronele iraniene zboară zilnic deasupra orașelor ucrainene. Iranul ajută Rusia cu tehnologia necesară fabricării dronelor. Grupuri non-statale,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

David Crosby a murit la 81 de ani. Viața complicată a rocker-ului american: „Sunt al naibii de norocos”

Redacția

The Moscow Times: Un preot care a vrut să țină o slujbă pentru Alexei Navalnîi a fost reținut

Redacția

Discuție telefonică între președintele Biden și premierul Netanyahu: ”Eforturi pentru localizarea și eliberarea OSTATICILOR deținuți de Hamas”

Redacția
Încarcă...