RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Rishi Sunak îl demite pe preşedintele Partidului Conservator din guvernul Marii Britanii

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak l-a concediat duminică din guvern pe ministrul fără portofoliu şi preşedintele Partidului Conservator Nadhim Zahawi după ce o investigaţie independentă a descoperit o încălcare gravă a Codului ministerial.

„După încheierea unei investigaţii a consilierului independent – ale cărei concluzii le-a împărtăşit cu noi – este clar că a existat o încălcare gravă a Codului ministerial”, a scris Sunak într-o scrisoare adresată lui Zahawi.

„Drept rezultat, v-am informat despre decizia mea de a vă înlătura din poziţia în Guvernul Maiestăţii Sale”, a adăugat premierul britanic.

Prim-ministrul britanic a dispus o investigaţie asupra lui Zahawi din partea lui Sir Laurie Magnus, consilierul său independent în materie de interese ale miniştrilor, după apariţia unor informaţii potrivit cărora preşedintele partidului la putere a plătit o amendă în cadrul unei dispute cu autoritatea fi

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Mahmoud Abbas acuză Israel de genocid. Blinken consideră că încetarea focului nu ar face decât „să menţină Hamas pe poziţii”

Redacția

Ce decizie a luat președintele Poloniei în privința legii care reglementează restituirea bunurilor confiscate de comuniști

Redacția

Șefa diplomaţiei franceze dă asigurări că Franţa îşi va „continua şi întări” livrările de armanent către Ucraina

Redacția
Încarcă...