NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Unificarea dreptei politice, eșec de moment. Culisele opririi negocierilor de către PNL

Planurile de unificare ale formațiunilor de dreapta în jurul PNL, cel puțin în anul acesta și în 2023, au eșuat, o reevaluare a situației urmând să fie făcută după europarlamentarele din 2024.

Echipa Ciucă-Bode a pus capăt negocierilor cu ALDE FOTO Inquam Photos / George Călin

Echipa Ciucă-Bode a pus capăt negocierilor cu ALDE FOTO Inquam Photos / George Călin

Negocierii cu ALDE i-a fost pusă cruce, deși mai trebuiau validate doar câteva aspecte tehnice, în timp ce nici o înțelegere cu PMP nu e posibilă, din cauza jocului dublu al „popularilor”, susțin surse din conducerea PNL.

Advertisements
  

În primul rând, negocierile între PNL și ALDE stagnau, după avântul din primăvară, când liberalii voiau o înțelegere cât mai rapidă, pentru a putea prelua zestrea ALDE, mai ales la nivel de consilieri județeni. Însă mult mai dibaci au fost social-democrații, care au avut grijă să fure aleșii ALDE județ cu județ sau să se asigure de sprijinul lor, cum este cazul în Bistrița-Năsăud, Vaslui și Botoșani. Apoi, o altă problemă era că ar fi trebuit găsite funcții pentru oamenii ALDE la nivel local, drept recompensă pentru fuziune. O a treia problemă era situația lui Daniel Olteanu, președinte al ALDE până acum două săptămâni, care era principalul negociator, dar care e contestat în formațiunea sa.

Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

USR Braşov prezintă documente care indică prezenţa germenilor în apa potabilă furnizată la Râşnov în mai multe luni, anul acesta, inclusiv E.coli și enterococi

Redacția

Opel a lansat RIVALA pentru Dacia! Cum arata masina low-cost a germanilor (VIDEO)

Redacția

Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic National

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site