RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Unde găsiţi cele mai multe oferte de muncă în Europa

Ieşenii interesaţi să se angajeze în una din ţările Uniunii Europene au la dispoziţie în această perioadă aproximativ 1.500 de locuri de muncă prin reţeaua EURES, în creştere faţă de posturile vacante săptămâna trecută.  

La începutul acestei luni, cele mai multe oportunităţi de angajare sunt în Spania, Norvegia, Germania şi Marea Britanie, unde angajatorii caută, între altele, să angajeze personal medical, lucrători în agricultură, şoferi profesionişti, mecanici auto, dar şi bucătari. Cele mai multe poziţii vacante, 800 la număr, sunt în Spania, pentru muncitori necalificaţi în agricultură.

„Persoanele interesate trebuie să se adreseze consilierului EURES din judeţul de domiciliu pentru a fi înregistrate în baza de date EURES. Dosarul pentru înregistrarea în baza de date va conţine următoarele acte: cererea-tip (se completează la sediul Agenţiei), cazier judiciar valabil, adeverinţă medicală apt pentru muncă, copie după actele de studii, CV în limba română. Data şi locaţia bursei se va comunica ulterior”, se arată în anunţ. Retribuţia salarială oferită de angajatorul spaniol este 40,15 euro brut pe zi, banii urmând a fi plătiţi la două săptămâni. Tot în Spania se caută, prin intermediul proiectului „Your first EURES job” o persoană cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani pentru postul de maseur, remunerat lunar cu suma de 960 euro net. Pe de altă parte, tot prin intermediul acestei reţele, s-au scos la concurs şi 10 posturi de îngrijitori persoane la domiciliu în Marea Britanie, salariile oferite fiind de 2.000-2.500 de euro lunar. Pentru mai multe detalii privind programul EURES şi informaţii despre locurile de muncă valabile, ieşenii interesaţi se pot prezenta la sediul AJOFM Iaşi din strada Cucu nr. 1 sau la numărul de telefon 0232/254.578.  

  

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Lupte seculare pentru valoarea unui teren expropriat din Pașcani

Redacția

Hotelurile și restaurantele au avut în iulie încasări mai mici cu 20% față de 2019. Frizeriile au încasat mai mult față de anul trecut

Redacția

Fermierii vor putea accesa fonduri europene pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Redacția
Încarcă...