NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Un mare milionar al Iaşului: „la începutul meu în afaceri fumam 2 pachete pe zi şi beam 10-12 cafele, iar capul era dublu”

Creatorul celui mai puternic grup ieşean din industria alimentară a povestit la TELE M cum a construit holding-ul KOSAROM: „la începutul meu în afaceri fumam 2 pachete pe zi şi beam 10-12 cafele, iar capul era aşa (face semn că avea capul dublu – n.n.). 

Am plecat de la 50 de angajaţi şi am ajuns la 500 doar pe KOSAROM. Am făcut investiţii de zeci de milioane de euro şi am un contract de fidejusiune. Pentru cine nu ştie, un asemenea contract înseamnă că, luând credite de la bancă, dacă nu respect termenul de plată totul, inclusiv cămăşuţa ta şi a copiilor tăi, totul este al băncii.Deci dorm un pic cam neliniştit noaptea. Bun, noi acum am ajuns într-o situaţie mulţumim lui Dumnezeu”, a spus Neculai Apostol.

Reţeta: faliment la stat, standard occidental la „privat”.

  

„Am plecat în 1991 cu o secţie mică din fosta Intreprindere de Industrializare a Cărnii Paşcani. Am plecat de la 50 de angajaţi şi am ajuns la 500 doar pe KOSAROM. Am investit acolo tot ce aveam, am făcut credite, şi am dezvoltat societatea. Apoi, am luat din faliment în 1997 prima unitate propusă pentru lichidare în judeţul Neamţ – SuinProd Roman – şi am adus-o la standarde occidentale. După aia am luat din faliment în 2001 şi fostul Prodavis şi, tot aşa, l-am adus la standarde occidentale. Noi doar aşa am lucrat. Imaginaţi-vă că la Prodavis, când l-am luat, erau crescuţi copăcei pe acoperiş, atât de prăbuşită era totul acolo”, a povestit Neculai Apostol

„În concluzie, în 25 de ani am plecat de la nimic şi am ajuns acum la 1100 de angajaţi. Plătim 500-600.000 de euro taxe şi impozite lunar”, a rezumat el business-ul KOSAROM. 

{jcomments off}

 Sursa: topiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Grupul GRAMPET – GFR anunță schimbări strategice în echipa de management

Redacția

Lista celor 100 de câştigători la Loteria bonurilor fiscale din iunie

Redacția

Un român muncește două zile pentru un plin de benzină

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site