NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Un ieşean se chinuie de aproape trei luni ca să rezilieze un contract încheiat cu E.ON

Bărbatul a fost la sediul companiei, dar a fost trimis acasă să facă cerere online. La domiciliu a avut surpriza neplăcută să fie programat abia la sfârşitul lui iunie. Totuşi, ca să poată fi preluat de un operator la data stabilită, va fi nevoit să introducă în termen de 15 minute un cod, iar dacă nu se încadrează în orarul stabilit el va pierde programarea. “Pandemia a accelerat istoria”, spune în replică un reprezentant al firmei.

Contractele cu E.ON Energie România sunt uşor de făcut, dar greu de reziliat, mai ales pe vreme de pandemie. Ieşeanul Viorel Moglan, de profesie economist, arată că încearcă de aproape 3 luni să renunţe la un abonament lunar pentru servicii de asistenţă tehnică şi intervenţii pentru urgenţe la centrala termică şi instalaţia electrică, o variantă de contract propusă clienţilor E.ON încă de acum câţiva ani. Ieşeanul susţine că, în loc să limiteze birocraţia şi să simplifice procedurile, digitalizarea în România pare mai degrabă că pune piedici oamenilor în rezolvarea anumitor probleme.

Povestea pas cu pas

Viorel Moglan a declarat pentru „Ziarul de Iaşi” că, la sfârşitul lunii martie a.c., s-a prezentat la sediul din Iaşi al E.ON Energie România cu toate documentele necesare închiderii contractului, motivând că a fost nevoit să plătească alţi specialişti pentru serviciile pe care se aştepta să le presteze cei de la E.ON, urmare a abonamentului pe care îl avea. Odată ajuns însă la ghişeu, operatorul l-a trimis acasă, susţine el, pe motiv că trebuia făcută o solicitare online în acest sens.

„Dacă eu am ajuns la magazinul E.ON cu toate documentele, iar angajaţii îmi spun nu, doar prin e-mail se poate rezolva, vi se pare normal? Păi cum, după ce m-am chinuit 2 luni să ajung la voi, îmi spuneţi să vă trimit e-mail? Am trimis, dar bizareria abia acum începe, că de fapt asta m-a scârbit cel mai mult la serviciile acestea online. Cei de la E.ON m-au programat în data de 23 iunie, adică la 2 luni de la sesizare. Pe acea dată trebuie să mă prezint la ei, la ora 10.00, însă nu înainte de a introduce un anumit cod, între 10.00 şi 10.15, pentru a putea fi preluat de un operator de la ei. Dacă depăşesc acest interval de timp, adică cele 15 minute, se anulează totul şi trebuie să îmi fac o altă programare. Asta ar însemna alte luni de aşteptare pentru mine. Am rămas uluit. Păi în ce lume trăim, totul ultrarapid, digitalizat, dar parcă ni se pun piedici. Am 3 luni de zile de când umblu după o hârtie. Vreau pur şi simplu să anulez o hârtie, nimic mai mult. Este ceva înfiorător. Păi cum se descurcă o bătrânică de la Leţcani sau mai ştiu eu de unde, să vină în Iaşi şi într-un sfert de oră să introducă un cod de 12 cifre? Cum se descurcă oamenii care poate nu sunt familiarizaţi sau care pur şi simplu nu se încadrează în acel interval de timp? Mi se pare o bătaie de joc. Este stupiditate dusă in extremis. De profesie sunt economist şi am o vârstă, dar nu am crezut că voi trăi aceste vremuri. Am locuit peste 10 ani în străinătate şi ştiu cum se lucrează acolo, dar vă garantez că nu este atât de întins morbul (n.r.-boală) acesta al supertehnologizării”, ne-a spus bărbatul.

„​Nu a fost din partea cuiva rea-voinţă”

Pe de altă parte, Sorin Munteanu, specialist comunicare externă în cadrul companiei E.ON România, arată că situaţia dificilă cu care se confruntă ieşeanul va fi soluţionată cât de curând. Din punctul său de vedere, cele 15 minute sunt suficiente pentru „a introduce un cod”, accentuând ideea că oamenii trebuie să se obişnuiască cu tehnologia. „Nu văd care ar fi dificultatea”.

„Dacă a fost acum 3 luni, este posibil să fi fost la limita de închidere a magazinului, în contextul pandemiei COVID-19. Nu a fost din partea cuiva rea-voinţă. Din acest motiv şi programările se întind pe perioade mai mari. (…) Pandemia a accelerat istoria. Clienţii au la dispoziţie o serie de canale de comunicare alternative şi efectuarea de diferite operaţiuni. Cu siguranţă se va rezolva problema dumnealui.Trebuie să privim partea bună a lucrurilor, pe de o parte clienţii câştigă timp, pentru că nu stau la coadă, reduc interacţiunile care nu sunt necesare cu alte persoane şi altele. A încercat să îşi facă programare şi nu a reuşit să o facă în acest interval de timp? Plecăm deja de la o premisă că lucrurile nu se pot rezolva, în condiţile în care noi nici nu am ajuns la acel pas”, a transmis pentru „Ziarul de Iaşi” Sorin Munteanu.

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

S-a urcat pe un stalp electric si a amenintat ca se omoara

Oana Cordoneanu

Ajutoarele de la UE, redistribuite la Pașcani. Alimentele vor ajunge la persoanele care au mai beneficiat de aceste pachete

Oana Cordoneanu

Peste 2.300 de copii din Moldova, abuzaţi într-un an

Redacția
Încarcă...