NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Un copil a fost batut crunt din cauza unei crengi

Un baiat din localitatea Ruginoasa a ajuns la Spitalul de Copii, dupa ce a fost agresat de un satean. Minorul in virsta de 14 ani a fost batut deoarece a rupt crengile unui pom de pe malul iazului din apropierea muzeului „Alexandru Ioan Cuza” din Ruginoasa.

 

Minorul a fost externat a doua zi, dar tatal sau l-a readus la spital alaltaieri, pentru ca tinarul acuza dureri la cap si la coaste. Conform tatalui sau, baiatul a incercat sa fuga, dar sateanul l-a prins si l-a lovit cu picioarele si pumnii. „Cind a aflat ca este fiul meu a inceput sa dea in el, mai ales ca eu si agresorul Ungureanu, in virsta de 39 de ani, nu ne intelegem foarte bine. A incetat abia cind au strigat la el citiva sateni care se aflau in apropiere. Alaturi de baiatul meu se mai aflau doi copii care l-au identificat pe agresor si care m-au chemat la timp ca sa anunt Serviciul de Ambulanta”, a afirmat Alexandru Stefanuc, tatal minorului.

  

Acesta a adaugat ca nu vrea despagubiri, ci doar ca agresorul sa fie pedepsit. „Pacientul nu are rani foarte grave, dar a contactat o viroza si va mai ramine in spital. A ajuns la spital cu citeva vinatai pe corp si cu buza superioara sparta. De asemenea, minorul a superit o trauma si are nevoie de consiliere psihologica”, a declarat dr. Lucian Cernahoschi, purtator de cuvint al Spitalului de Copii. Alexandru Stefanuc a depus in ziua agresiunii plingere la Politia din Pascani si la Politia Municipiului Iasi. „Ancheta a demarat, iar dosarul a fost intocmit.

Urmeaza ca in urma prezentarii certificatului medico-legal sa se stabileasca gradul infractiunii, iar Parchetul va da verdictul final”, a declarat Tiberiu Dogaru, sef adjunct in cadrul Politiei Pascani. Tatal a mers ieri la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASC) pentru a semnala cazul. Tiberiu Bantas, purtatorul de cuvint al DGASC, a declarat ca va avea in vedere solicitarile tatalui si ii va oferi ajutor special copilului din punct de vedere psihologic, daca acesta va avea nevoie. Afirmatiile tatalui copilul sint intarite si de certificatul medio-legal in care se precizeaza faptul ca pacientul necesita sase zile de internare.

sursa Ziarul de Iasi

Advertisements

Related posts

Mircești, 25 ianuarie: Ședință Consiliul Local (VIDEO)

Redacția

Haos în Consiliul Local din Moțca din cauza primarului traseist Hobincă. Viceprimarul Murariu schimbat din funcție pe motiv că nu-și respectă șeful!

Răzvan Grecu

Ziua Națională a României sărbătorită în comunele din zona Pașcaniului (FOTO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site