NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Un veteran de război din Soci va fi sărbătorit de întreaga comunitate, la împlinirea a 100 de ani de viață!

Un veac de istorie, într-un sigur suflet! Aniversarea centenarului veteranului de război Ioan Paiu din satul Soci, comuna Miroslovești, va fi marcată de întreaga comunitate, în a treia zi de Paști, pe 4 mai.

Evenimentul va avea loc la Parohia ”Sfinții Voievozi” din satul Soci, comuna Miroslovești, care va începe cu Sfânta Liturghie, apoi la ora 10.30 va avea loc festivitatea.

În ultimii ani a fost sărbătorit de comunitatea locală, prin grija părintelui Romică Siminciuc, care îi este mereu alături. Bătrânul reprezintă o lecție vie de istorie a ultimului secol, încă puternic și cu o inimă caldă. 

Pe bătrânul ”Nică” Paiu, cum este cunoscut în comunitate, nu l-au doborât nici rușii, nici războiul, și, până acum, nici trecerea timpului. A luptat la Stalingrad, în bătălia de la Cotul Donului, unde armata română a suferit cea mai grea înfrângere din istoria sa. 150.000 de ostași au fost uciși. Bătrânul Nică Paiu se numără printre ultimii supraviețuitori.

  
Advertisements

Related posts

19 cupuluri vor fi premiate la Stolniceni Prăjescu cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la căsnicie. Daruri pentru toți copiii din unitățile de învățământ

Marius Parteni

Sute de localnici au fost prezenți la prima ediție a „Zilei Comunei” Strunga

Marius Parteni

Cadavru in putrefactie, descoperit la Vanatori

Oana Cordoneanu
Încarcă...