NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un consilier local solicită reanalizarea condițiilor de delegare a serviciului de apă către ApaVital Iași

După toate discuțiile și demersurile apărute în urma delegării serviciului de apă și canal către ApaVital Iași, un consilier local solicită înființarea unei comisii de analiză a efectelor acesteia, iar în acest sens a depus astăzi un proiect de hotărâre.

 

Cel ce dorește acest lucru este consilierul liberal, Marius Pintilie, care a facut parte din comisia de negociere a condițiilor de aderare la ARSACIS și delegare a serviciului către ApaVital, alături de consilierii locali Vasile Pleșca și Vasile Haldan, ambii de la PSD, Ioan Ioniță PDL, primarul Dumitru Pantazi, secretarul Mircea Zuzan, directorul general și cel economic de la Prest Serv Apă SA. Ultimii trei s-au retras între timp.

  

El consideră că după delegarea serviciului au fost descoperite o serie de lucruri ce nu au fost discutate și care au ridicat mari probleme în municipiu, cum sunt condițiile de contractare sau calculul apei meteorice.

”Constatând că după delegarea serviciului de apă către ApaVital au apărut suficiente probleme în oraș și nemulțumiri din partea cetățenilor și agenților economici, am considerat că este cazul să constituim o comisie la nivelul consiliului local pentru a reanaliza lucrurile. Am descoperit după delegarea serviciului că unele lucruri nu s-au discutat înaintea semnării și mi se pare corect ca ele să fie rediscutate sau chiar discutate în premieră. Acest subiect este extrem de important pentru municipiul Pașcani și merită o discuție”, a declarat consilierul PNL, Marius Pintilie.

Legea este de partea consilierului liberal, conform art. 57 din Legea 215/2001, consiliile locale pot organiza, din proprie inițiativă sau la inițiativa primarului, după caz, comisii speciale de analiză și verificare, pe perioadă determinată. Componența comisiei speciale de analiză și verificare , obiectivele și perioada de desfășurare a activităților acesteia se stabilesc prin hotărâre a Consiliului Local.

Astfel, urmează ca proiectul să fie analizat de compartimentele din Primărie pentru ca mai apoi să ajungă pe ordinea de zi a unei ședințe de Consiliu Local.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Achiziții publice la Primăria Pașcani – tricouri personalizate și flori

Carmen Bălăceanu

Primar fără cuvânt: Apa rece a fost sistată de ApaVital la 3 blocuri în Pașcani! Bobotează fără apă!

Răzvan Grecu

Calculele politice ale primarului Pantazi, blochează activitatea ultimei societăți din subordinea UATM Pașcani ( DOC)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site