NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un bloc din Pașcani fără apă de o săptămână. Situația pare să nu fie rezolvată prea curând! La Primărie problema lor nu există!

Situație dificilă pentru cele 31 de apartamente din blocul B29 scara A din zona vale. De marțea trecută apa le-a fost sistată de către operatorul județean ApaVital,  pe motivul nerespectării eșalonării plății datoriilor acumulate.

  Asociația de Locatari nr.4 are în componență și acest bloc la parterul căruia se află trei societăți comerciale. Pe casa scării au fost scoase apometrele încă de acum un an pentru că locatarii au acceptat separat că vor plăti doar ce consumă și nu vor ajunge în situația de a fi deconectați de la serviciile de apă din cauza celor care nu plătesc.

 Carmen Acatrinei, președinta Asociației de Locatari, a specificat faptul că atunci când au semnat cu ApaVital suma datorată din 1 iulie 2014 pentru consumul apei, pentru fiecare apartament era de 1057, 9 lei. În timp, din cauza neplății acestor sume și a consumurilor curente s-a ajuns la o sumă astronomică: 37,195.04 debit, dintre care 1,264.59 penalități. Locatarii sunt îngrijorați de apariția unui focar de infecție, și transportă apă în bidoane chiar și până la etajul 8. Sunt revoltați pe aleșii locali, dar și pe cei din conducerea ApaVital.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

 

 “Cei de la Apavital sunt cam abuzivi. Am scos apometrele pe casa scării. Să vină să citească apometrele individual și cine n-a plătit să li se închidă. Primăria și consilierii pe care i-am ales nu vin să reglementeze problema. Sunt oameni în vârstă care nu pot căra apă așa cum o car eu. Ei ce fac? Nu știu ce să zic, dar nu ne ajută cu nimic nici Primăria și nici consilierii”, ne-a declarat un locatar al blocului B29.

 În același timp, politica operatorului nu este înțeleasă de cetățeni, iar sprijinul municipalității este absent.

 “Mă nemulțumește că Apavital nu a luat atitudine nici când a fost avaria, când a trebuit să treacă 12 zile până au intervenit cei de la Primărie. În al doilea rând sunt scoase apometrele pe casa scării. Cei care au plătit ar trebui să beneficieze de apă în continuare, iar cei care nu au plătit să-și achite datoria și apoi să-i rebranșeze. Este frumos așa? Apa este vitală. Sunt copii, bătrâni în bloc. Este epidemie de hepatită în jurul Pașcaniului. Ei nu văd asta? Primăria trebuia să ia atitudine. S-a sunat la Protecția Consumatorului, iar cei din Iași au spus că Primăria trebuia să ia atitudine pentru că ei i-au adus în Pașcani”, ne-a concluzionat Elena Călugăru.

Trei societăți sunt afectate, printre care și firma afaceristului Viorel Sandu care nu găsește temei legal pentru acțiunea celor de la Apavital.

 “Ar trebui să-mi facă racordul și să-mi ofere servicii separat dacă vor niște bani, mai ales că noi suntem o societate comercială. Am cerut să se facă un racord separat, dar nu știu dacă o vor face”, ne-a declarat Viorel Sandu, manager Viosand SRL.

Conform site-ului operatorului Apavital, motivul pentru care apa în blocul B29 a fost sistată este nerespectarea eșalonare din 334/ 05.01.2016.

 file:///C:/Users/Marius/Downloads/Servicii_sistate_asociatii_la_data_de_03.02.2016%20(1).pdf

 Menționăm că astăzi a avut loc la Iași un nou termen în dosarul în care societatea civilă solicită anularea H CL 72/2014 prin care aleșii locali au delegate serviciul de apă-canal către ApaVital. În plenul ședinței  Consiliului local ce a avut loc astăzi problema pășcănenilor rămași fără apă nu a fost discutată, semn că, cel mai probabil, aceasta nici măcar nu este cunoscută.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Starea de urgență poate fi prelungită. Dancă: ”Sunt toate scenariile pe masă pentru 15 mai”

Redacția

Ofertele pentru reabilitarea străzii Gării vor fi reevaluate! Contestația depusă de EkySam la CNSC A FOST ACCEPTATĂ

Ema Roman

La Blăgești apa izvorăște din pământ! Nu e semn divin! E dovada incompetenței noului operator!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site