RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un batran din Târgu Frumos a uimit lumea medicala. Doctorii sunt uluiti. La asta chiar nu se astepta nimeni

 Batranul s-a adresat medicilor de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi. Doctorilor nu le-a venit sa creada ce spune batranul. Acesta are 72 de ani si este din Târgu Frumos.


Un batran din orasul Tg. Frumos, judetul Iasi, i-a lasat fara replica pe medicii de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi. Barbatul, in varsta de 72 ani, s-a prezentat marti la unitatea medicala, deoarece avea dureri ingrozitoare la piciorul stang. Boala este intr-un stadiu foarte avansat. Batranul a amanat vizita la medic si nu a acceptat tratamentul stabilit de specialist. 

Singura sansa de supravietuire a acestuia este amputatia membrului inferior stang. Pacientul le-a spus medicilor ca nu accepta sub nicio forma sa i se taie piciorul. Batranul le-a spus medicilor ca refuza internarea si interventia chirurgicala, din motive religioase. Barbatul nu accepta sa mearga pe lumea cealalta fara un picior sau fara un alt organ. Acesta le-a explicat medicilor ca atunci cand moare, corpul trebuie sa fie intreg si a refuzat orice tratament. 

  

“Pacientul a fost diagnosticat cu ischemie acuta, o boala grava. In stadiul in care se afla, singurul tratament este cel chirurgical, si anume amputatia membrului inferior. Pacientul ne-a spus ca refuza amputatia, din motive religioase. Batranul este ortodox si a spus ca trebuie sa aiba corpul intreg cand va muri. El ne-a spus ca asa spune religia ortodoxa. Pacientul este in deplinatatea facultatilor mintale. Am anuntat Politia, pentru a gasi pe cineva din familie. Batranul are doi fii: unul in Italia, iar celalalt in Bucuresti. Locuieste singur si nu are cine sa-l ingrijeasca la domiciliu. Fara amputatie, boala evolueaza si se ajunge la deces. Batranul a refuzat sub semnatura internarea si interventia chirurgicala pentru amputatie”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon. 
 

Mai multi batrani au ales moartea in locul amputatiei

 De-a lungul anilor, au mai fost cativa pacienti, batrani, din Iasi, care au ales sa moara decat sa li se amputeze unul dintre membre. Motivul a fost tot religios. 

“Am mai avut pacienti, tot in varsta, care au refuzat amputatia din motive religioase. Uneori membrii familiei au reusit sa-i convinga sa accepte tratamentul chirurgical in vederea amputatiei unui membru si a beneficiat de ingrijiri medicale la domiciliu, altii nu au putut fi convinsi si au ales moartea”, a spus prof. dr. Diana Cimpoesu.

Ischemia acuta este cauzata de blocarea fluxului de sânge de la nivelul unei artere de la mâna sau picior, tesuturile aflate inferior arterei sunt private de oxigen si în pericol de a muri. Localizarea blocajului pe artera se realizeaza numai prin examen clinic, ecografic vascular si arteriografie, dupa care medicul stabileste metoda terapeutica. 

Ischemia acuta reprezinta o urgenta majora care poate fi urmata de pierderea membrului afectat sau chiar deces. De aceea, prezenta la medic este obligatorie inca de la aparitia primelor simptome. Boala debuteaza cu o durere puternica la una dintre extremitati, insotita de paloarea, lipsa posibilitatii de miscare, amortire sau pierderea sensibilitatii cutanate.  

Sursa: bzi.ro

Related posts

Încă o persoană a murit în România din cauza gripei

Redacția

Primul pacient internat la spitalul suport COVID CF Pașcani

Oana Cordoneanu

Ministrul sănătăţii nu exclude un al 7-lea val pandemic

Redacția
Încarcă...