NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un bărbat din Botoșani a murit de la o supradoză de paracetamol, după ce s-a tratat singur de COVID. Câte pastile a luat

Un bărbat din Botoşani a murit după o supradoză de paracetamol. Acesta a încercat să se trateze singur, acasă, de COVID-19. Potrivit medicilor, bărbatul a ajuns zilele trecute în stare gravă la spital după ce a luat mai multe zile la rând câte două tablete de paracetamol la fiecare patru ore. Ficatul său a cedat iar medicii nu l-au mai putut salva.

Bărbatul din Săveni, în vârstă de 70 de ani, a murit la finalul săptămânii trecute, după ce s-a tratat singur cu paracetamol.

„A intrat în comă vineri. Din declarațiile familiei, pacientul prezenta de câteva zile simptome de viroză: febră, frisoane, dureri musculare și articulare. Lua la domiciliu două tablete de câte 500 de miligrame, adică un gram de paracetamol la 4 ore”, a explicat Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani, la Digi24.

Bărbatul a fost preluat de o ambulanță în comă și a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Botoșani.

  

„A fost internat, după investigații, pe terapie intensivă și a decedat a doua zi”, a completat șefa DSP Botoșani.

Din declarațiile familiei, bărbatul a luat paracetamol timp de patru zile, până să i se facă rău.

„El a fost testat rapid pe ambulanță, unde a ieșit testul pozitiv. Testat PCR, în Unitatea de Primiri Urgențe, s-a confirmat diagnosticul”, a mai spus Monica Adăscăliței.

La nivelul DSP Botoșani nu se cunosc informații cu privire la posibilitatea ca bărbatul să fi luat paracetamol la indicațiile unui medic.

digi24

Advertisements

Related posts

Astăzi sună alarma la dezastre

Redacția

Bărbat beat și fără permis, prins la volanul unei mașini neînmatriculate și cu numere false

Redacția

Şofer prins beat la volan, reţinut după ce poliţiştii au refuzat să primească mită de la el

Redacția
Încarcă...